Σωματείο Εργαζ. Νοσοκομείου Θριασίου – Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας: Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις για να εξοπλισθεί το νοσοκομείο με σύγχρονο ψηφιακό μαστογράφο

Δημοσιεύτηκε στις

Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις για να εξοπλισθεί το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο με σύγχρονο ψηφιακό μαστογράφο και να στελεχωθούντα Κέντρα Υγείας Ελευσίνας και Ασπροπύργου με γυναικολόγους

Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου – Παγκόσμια Μέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού – πραγματοποιήσαμε κοινή παρέμβαση στη 2η ΥΠΕ διεκδικώντας να λειτουργήσει τμήμα Ψηφιακής Μαστογραφίας στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο, για να εξασφαλισθεί ο συστηματικός δωρεάν προληπτικός έλεγχος των γυναικών της Δυτικής Αττικής.

Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του Ακτινοδιαγνωστικού τμήματος για προμήθεια ψηφιακού μαστογράφου, ψηφιακού υπερηχοτομογράφου και συστήματος αυτόματης σάρωσης του μαστού (που θα έδινε τη δυνατότητα για προληπτικό έλεγχο, χωρίς την έκθεση σε ακτινοβολία, ακόμα και σε πολύ νεαρές κοπέλες) αλλά και τη σχετική παρέμβαση του Σωματείου μας στον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής (στις 3 Φεβρουαρίου 2021), εξακολουθεί να μην υπάρχει ψηφιακός μαστογράφος στο μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής.

Στα πλαίσια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία μας συναντήθηκε με την υποδιοικήτρια της 2η ΥΠΕ, η οποία δεσμεύθηκε ότι θα συμπεριληφθεί σύγχρονος ψηφιακός μαστογράφος στις προμήθειες μηχανημάτων για το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις μας, συναντηθήκαμε με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι και η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής θα στηρίξει το αίτημα μας για προμήθεια ψηφιακού μαστογράφου στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο.

Στις συναντήσεις αναδείξαμε ότι ενώ «περισσεύουν» οι φιέστες για την «προστασία της υγείας των γυναικών», την ίδια στιγμή χιλιάδες γυναίκες ταλαιπωρούνται ή αναγκάζονται να πληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα για τον προληπτικό τους έλεγχο, λόγω της ανυπαρξίας μαστογράφου στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο ή σε οποιαδήποτε άλλη δημόσια μονάδα υγείας της Δυτικής Αττικής.

Αποτέλεσμα της ίδιας πολιτικής είναι ότι στα Κέντρα Ελευσίνας και Ασπροπύργου, που καλύπτουν τους αντίστοιχους δήμους, δεν υπάρχει κανένας γυναικολόγος, με αποτέλεσμα χιλιάδες γυναίκες να αναγκάζονται να πληρώνουν και για τον γυναικολογικό τους έλεγχο και παρακολούθηση.

Το μέγεθος της ευθύνης όλων των κυβερνήσεων για την ανυπαρξία ψηφιακού μαστογράφου αποκαλύπτεται ακόμη περισσότερο, αν ληφθεί υπόψη ότι στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο λειτουργεί Ιατρείο Καρκίνου του Μαστού, στα πλαίσια της Χειρουργικής κλινικής, από το 2002, όπου παρακολουθούνται χιλιάδες γυναίκες και έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες χειρουργικές επεμβάσεις.

Κερδισμένοι είναι οι ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων που εξασφαλίζουν σίγουρη «πελατεία» από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων, που «αφήνουν» τα δημόσια νοσοκομεία χωρίς τον αναγκαίο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Ευθύνη έχουν και οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές που «ανέχονται» την πολιτική υποβάθμισης των δημόσιων μονάδων για να ενισχύεται η κερδοφορία των ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην υγεία και την οικονομική επιβάρυνση εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τις κοινές παρεμβάσεις μας για:

 ► προμήθεια ψηφιακού μαστογράφου, ψηφιακού υπερηχοτομογράφου και συστήματος αυτόματης σάρωσης του μαστού στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο

► να ενισχυθεί με ιατρικό και παραιατρικό προσωπικό το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου – με επανασύσταση της καταργηθείσας θέσης ακτινολόγου, κάλυψη των 9 κενών οργανικών θέσεων τεχνολόγων ακτινολόγων και χειριστών ιατρικών συσκευών, μονιμοποίηση των 2 επικουρικών ακτινολόγων και των 3 συμβασιούχων εργαζομένων που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες λειτουργίας του τμήματος

► στελέχωση των Κέντρων Υγείας Ασπροπύργου και Ελευσίνας με γυναικολόγους.

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης: Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και Υπουργό Παιδείας

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!!  Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριε Υπουργέ Παιδείας, Ένα τμήμα με...

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας: Αναγκαιότητα η δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων

Αναγκαιότητα η δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων για τις υπηρεσίες, τους ελεγχόμενους και τους ελεγκτές Με αφορμή...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): 3 Οκτώβρη όλοι στη σύσκεψη συλλόγων στον χώρο της υγείας, της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης

Όλες και όλοι την Πέμπτη 3/10/2024  στις 1 μ.μ. μπροστά στη σύσκεψη Σωματείων, Ομοσπονδιών και...