Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ & Τραπεζών : Όλοι στις αγωνιστικές συγκεντρώσεις στις 4 Νοέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι-σσες

      Η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, ο λαός βιώνουμε μια μεγάλη έξαρση της επιθετικότητας του κεφαλαίου, της ΕΕ και της κυβέρνησης, που εκφράζεται με σωρεία αντεργατικών νομοθετημάτων, φρενήρη προσπάθεια της εργοδοσίας για αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, για την παραγωγή περισσότερων κερδών, σφίξιμο των ευρωενωσιακών δεσμών στο λαιμό του λαού, με νέα μνημονιακά μέτρα και αποφάσεις.

      Η πρόσφατη μεγάλη άνοδος των τιμών των ορυκτών καυσίμων, που παρασέρνει σε εκτίναξη τις τιμές και τιμολόγια βασικών αγαθών και υπηρεσιών- ειδικά ηλεκτρικού ρεύματος- πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και χρήσης, η αύξηση των ενοικίων, χτυπούν βάναυσα το λαϊκό εισόδημα και βιοτικό επίπεδο. Παράλληλα η πλήρης πλέον αδιαφορία της κυβέρνησης για την υγεία του λαού, ενώ η πανδημία φουντώνει ασταμάτητη, που συνοδεύεται από τις εξαγγελίες για πλήρη ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας, καθιστούν την κατάσταση για τα λαϊκά στρώματα πολύ επικίνδυνη.

     Δεν αποδεχόμαστε τις εξελίξεις αυτές, τις καταγγέλλουμε, τις αντιπαλεύουμε, αγωνιζόμαστε για την ανατροπή τους. Αγωνιζόμαστε για:                    >    Κατοχύρωση και διεύρυνση των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων- εργασιακών (ΣΣΕ, προστασία υγείας- σωματικής ακεραιότητας, 7ωρο- 5νθήμερο κ.α.) και συνδικαλιστικών, με ανατροπή στην πράξη των αντεργατικών – αντισυνδικαλιστικών νόμων, του νόμου Χατζηδάκη.

Για κατώτερο μισθό 751 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

  • Για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, καθολική ασφάλιση- υγεία/περίθαλψη. Για μέτρα και έργα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας του δασικού πλούτου, της ζωής του λαού και της δυνατότητάς του να ζει και να εργάζεται στον τόπο του.
  • Για παιδεία δημόσια, με σχολεία και πανεπιστήμια που να μορφώνουν και όχι να εξοντώνουν, να παρέχουν γνώσεις και εργασιακά δικαιώματα.
  • Για μέτρα προστασίας του βιοτικού επιπέδου του λαού, με κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών ρυθμίσεων (άμεσοι – έμμεσοι φόροι στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στο ρεύμα και στα καύσιμα, ΕΝΦΙΑ κ.α.).
  • Ακύρωση των πλειστηριασμών πρώτων κατοικιών των λαϊκών οικογενειών και ακόμα μια σειρά ζητήματα και αιτήματα, που αποτυπώνονται στο πλαίσιο αιτημάτων του ταξικού εργατικού κινήματος, του μαθητικού και φοιτητικού κινήματος, των συνταξιούχων.

    Συνάδελφοι-σσες

    Εκατοντάδες εργατικά συνδικάτα (Ομοσπονδίες- Εργατικά Κέντρα, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία, συνταξιουχικές οργανώσεις) απαντώντας σε όλη αυτή τη συνολική επίθεση στο λαό και στην χώρα μας, οργανώνουν συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 4 Νοέμβρη, ενώ μια σειρά συνδικάτα προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις για τα αιτήματά τους. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 7 μ.μ.(Προσυγκέντρωση 6.15 μ.μ. στην Ομόνοια). Στη Θεσσαλονίκη στις7μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

    Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις του εργατικού- λαϊκού κινήματος. Έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να σταθούμε αγωνιστικά απέναντι στις πολιτικές αυτές, που τσακίζουν τη ζωή των εργαζομένων και του λαού. Υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών και εγγονιών μας, την ίδια τη χώρα μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ  ΣΤΙΣ  4 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης: Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και Υπουργό Παιδείας

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!!  Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριε Υπουργέ Παιδείας, Ένα τμήμα με...

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας: Αναγκαιότητα η δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων

Αναγκαιότητα η δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων για τις υπηρεσίες, τους ελεγχόμενους και τους ελεγκτές Με αφορμή...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): 3 Οκτώβρη όλοι στη σύσκεψη συλλόγων στον χώρο της υγείας, της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης

Όλες και όλοι την Πέμπτη 3/10/2024  στις 1 μ.μ. μπροστά στη σύσκεψη Σωματείων, Ομοσπονδιών και...