Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων Ταχυμεταφορών : 4 Νοέμβρη Πανεργατικό Συλλαλητήριο

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ στο Πανεργατικό Συλλαλητήριο

4 Νοέμβρη

στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ 7:00 μ.μ.

 Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Στις 5 Οκτώβρη πάνω από 200 Συνδικαλιστικές Οργανώσεις από όλους τους κλάδους συναντηθήκαμε για την κλιμάκωση της πάλης και τον συντονισμό την κοινής δράση των εργαζομένων με άξονες:

  • Ο νόμος Χατζηδάκη και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι να μείνουν στα χαρτιά
  • Τη διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων  

Η κυβέρνηση ΝΔ σε συνέχεια της πολιτικής που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις νομοθετεί σε βάρος μας για τα κέρδη των εργοδοτών. Ο νόμος Χατζηδάκη έρχεται να νομιμοποιήσει τη 10ωρη δουλειά, τις ελαστικές μορφές εργασίας, την εντατικοποίηση, το χτύπημα των συνδικάτων.

Στον κλάδο μας ο εργασιακός μεσαίωνας αποτελεί καθεστώς. Εδώ και χρόνια  βιώνουμε τα εξαντλητικά  ωράρια, τους μισθούς πείνας, τις μηνιαίες, ακόμα και ημερήσιες  συμβάσεις, την ανασφάλεια. Οι εργαζόμενοι καλούνται να δουλέψουν σε ακραίες καιρικές συνθήκες, στον καύσωνα, στις πλημμύρες, χωρίς μέτρα προστασίας της ζωής τους, χωρίς ΒΑΕ. Μέσα στην πανδημία ζήσαμε την παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας. Η εργοδοσία έχει προχωρήσει ακόμα πιο επιθετικά σε απολύσεις ακόμα και σε βίαιες πράξεις. Έχουμε τρανταχτά παραδείγματα όπως τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου μας στην Γενική Ταχυδρομική, τις απολύσεις  των τριών συναδέλφων (Γενική Ταχυδρομική), αγωνιστών στον χώρο, ένας εκ των οποίων και μέλος της Διοίκησης του ΣΕΤΤΑ. Όπως τις μαζικές απολύσεις ενοικιαζόμενων και στις αρχές του έτους την ολοκλήρωση του σχεδίου εθελούσιων απολύσεων στον όμιλο ΕΛΤΑ.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση! Δεν αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας να γίνουμε ΔΟΥΛΟΙ στον 21ο αιώνα!

Οι αγώνες που έχουμε δώσει οι εργαζόμενοι όλο αυτό το διάστημα αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη να αποκρούσουμε τις αντεργατικές πολιτικές και να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Ο νικηφόρος αγώνας των εργαζομένων της eFood μας δείχνει τον δρόμο!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να κάνουν το βήμα, να οργανωθούν στο συνδικάτο μας, να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιούνται 30/10, 4/11, 5/11, 7/11, για να δυναμώσουμε τη φωνή μας! Να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 4 Νοέμβρη ώστε να συντονιστούμε  σε ένα μαζικό, ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους αντεργατικούς νόμους.

Καλούμε τα συνδικάτα του κλάδου να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις και να συμπορευτούμε όλα τα σωματεία του κλάδου με τα εκατοντάδες σωματεία που έχουν πάρει ήδη αποφάσεις για τις 4 Νοέμβρη!

Η επίθεση που δεχόμαστε είναι κοινή, είναι ενιαία και αφορά όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους. Ενιαία να απαντήσουμε μα άξονα τα δικαιώματά μας!

Όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο, οργανωμένα, μέσα από τα σωματεία μας, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, όλων των κλάδων, να στείλουμε ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση – εργοδοσία στις 4 Νοέμβρη!

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση του νόμου – εκτρώματος Χατζηδάκη.
  • Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ.
  • Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατάργηση του ν. Βρούτση- Αχτσιόγλου ως αφετηρία για την ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού.
  • Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών ΣΣΕ, της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης, των τριετιών.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης: Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και Υπουργό Παιδείας

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!!  Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριε Υπουργέ Παιδείας, Ένα τμήμα με...

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας: Αναγκαιότητα η δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων

Αναγκαιότητα η δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων για τις υπηρεσίες, τους ελεγχόμενους και τους ελεγκτές Με αφορμή...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): 3 Οκτώβρη όλοι στη σύσκεψη συλλόγων στον χώρο της υγείας, της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης

Όλες και όλοι την Πέμπτη 3/10/2024  στις 1 μ.μ. μπροστά στη σύσκεψη Σωματείων, Ομοσπονδιών και...