Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου : Για το εργοδοτικό έγκλημα στη COSCO

Δημοσιεύτηκε στις

     Το εργοδοτικό έγκλημα στη Cosco που στοίχισε τη ζωή σε έναν νέο εργαζόμενο , τον Δημήτρη Δαγκλή, αναδεικνύει για ακόμη μια φορά τις εγκληματικές ευθύνες των εργοδοτών  και τα ελλιπή μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

    Δεν είναι η πρώτη και δυστυχώς ούτε και η τελευταία φορά που ένας εργαζόμενος δεν θα γυρίσει σπίτι  του μετά τη δουλειά. Το έχουμε δει να επαναλαμβάνεται τόσο στο νησί μας όσο και πανελλαδικά πολλές φορές.

 Τα τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα, με την εργοδοσία να βγάζει κέρδη θυσιάζοντας τους εργαζόμενους παίρνοντας κι άλλο “αέρα” με τους πρόσφατους αντεργατικούς νόμους για να τους εκμεταλλεύεται ακόμη περισσότερο όσο και η ανεπάρκεια μέτρων υγιεινής και ασφάλειας , η εντατικοποίηση της εργασίας, η διάλυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας οδηγεί στο να χάνονται ανθρώπινες ζωές εν ώρα εργασίας.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου στηρίζει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων  και που κόντρα στις δικαστικές διώξεις της εργοδοσίας συνεχίζουν διεκδικώντας μέτρα προστασίας της εργασίας και της ζωής τους. Μόνο ο αγώνας των εργαζομένων μπορεί και θα φέρει αποτελέσματα.

 Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργάτη.

 

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης: Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και Υπουργό Παιδείας

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!!  Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριε Υπουργέ Παιδείας, Ένα τμήμα με...

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας: Αναγκαιότητα η δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων

Αναγκαιότητα η δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων για τις υπηρεσίες, τους ελεγχόμενους και τους ελεγκτές Με αφορμή...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): 3 Οκτώβρη όλοι στη σύσκεψη συλλόγων στον χώρο της υγείας, της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης

Όλες και όλοι την Πέμπτη 3/10/2024  στις 1 μ.μ. μπροστά στη σύσκεψη Σωματείων, Ομοσπονδιών και...