Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης : Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών!

Δημοσιεύτηκε στις

Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών!

Το σωματείο μας εκφράζει τα συλλυπητήρια και την ανείπωτη θλίψη στην οικογένεια και τους συναδέλφους του αδικοχαμένου εργάτη στο γκέτο της COSCO. Καταγγέλλουμε το νέο εργοδοτικό έγκλημα, που μπορούσε να είχε αποφευχθεί, έγκλημα για το οποίο, οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους, είχαν προειδοποιήσει.

Η εργασιακή κόλαση στο λιμάνι, ο σύγχρονος μεσαίωνας στην προβλήτα που οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, διαφημίζουν ότι μετατρέπει τη χώρα μας σε πύλη εισόδου και φέρνει την καπιταλιστική ανάπτυξη, αποδεικνύει ότι τα κέρδη των μονοπωλίων ποτίζονται με το αίμα των εργατών!  Αυτήν την εργασιακή ζούγκλα της εντατικοποίησης, της δουλειάς ήλιο με ήλιο για ένα ξεροκόμματο, τις απλήρωτες υπερωρίες μέχρι θανάτου, χωρίς μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας των εργαζομένων, με ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αυτά ήρθε να νομιμοποιήσει ο νόμος Χατζηδάκη!

Από την e-food μέχρι τη COSCO, τα προμελετημένα εγκλήματα της εργοδοσίας, που γίνονται από την απληστία της για όλο και περισσότερο κέρδος, προκαλούν την οργή των εργαζομένων που σπάει στη πράξη κάθε νόμο, κάθε απαγόρευση που χτυπάει την απεργία, αποδεικνύοντας ότι αυτοί που παράγουν τον πλούτο, δεν αποδέχονται την σφαγή τους.    

Δεν ξεχνάμε το συνάδελφό μας που έπιασε δουλειά στο αμαξοστάσιο του δήμου μας και δεν γύρισε ποτέ στην οικογένειά του!

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στη COSCO που 48 ώρες δίνουν μεγάλη απεργιακή μάχη απέναντι στο μονοπώλιο και το κράτος. Η θλίψη τους είναι και δική μας, η οργή τους είναι και δικιά μας, ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας! Ενώνουμε τη φωνή μας στα δίκαια αιτήματά τους: 

  • Τώρα να αποδοθούν ευθύνες στους υπευθύνους για αυτό το νέο εργοδοτικό έγκλημα.
  • Τώρα να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στις προβλήτες της COSCO και σε κάθε χώρο δουλειάς

 Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να αμολήσει τη κρατική καταστολή απέναντι στους απεργούς. Θα μας βρει στη προβλήτα όλους μαζί απέναντί της.

 Σήμερα στις 5 το απόγευμα όλοι στη προβλήτα της COSCO στο λιμάνι!

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζ. Κελαϊδίτης ΕΠΕ: Ψήφισμα – Καταγγελία για την αντιπρόταση της εταιρείας για την ΣΣΕ

Η Γενική Συνέλευση του σωματείου μας ομόφωνα καταγγέλλει την απαράδεκτη αντιπρόταση της εργοδοσίας έναντι...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Ηρακλείου: Απαιτούμε άμεση επαναφορά των ΣΣΕ στον κλάδο

ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ- Ο ΙΔΡΩΤΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ 7ΩΡΟ - 5ΗΜΕΡΟ...

Σωματείο Εργαζ. Αθηναϊκή Ζυθοποιίας Αθήνας: Για την απόφαση διεκδίκησης διατακτικών για όλους τους εργαζόμενους

Μετά την επιστροφή όλων μας απ' τις καλοκαιρινές διακοπές, βρεθήκαμε μπροστά στη συνεχιζόμενη λεηλασία...