Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρίου :Όχι άλλο αίμα εργατών στο βωμό του κέρδους των εργοδοτών

Δημοσιεύτηκε στις

Όχι άλλο αίμα εργατών στο βωμό του κέρδους των εργοδοτών

Η ανάπτυξη τους περνάει πάνω από τα κορμιά της εργατικής τάξης

Το Διοικητικό Συμβούλιο  του Σωματείου μας, καταγγέλλει το νέο αιματηρό ατύχημα με έναν εργάτη 45 χρονών νεκρό χθες 26/10 στο χώρο της πολυδιαφημισμένης COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο συνάδελφος εκλιπόν, εγκλωβίστηκε στις ράγες που κινούνται οι γερανογέφυρες, με αποτέλεσμα να περάσει από πάνω του η μια από αυτές και να τον κόψει στη μέση. Είχαν προηγηθεί εξαντλητικά ωράρια και το ατύχημα συνέβη στην αρχή της βάρδιας του σε αντίθεση με τα ψέματα που αρχικά ξεφούρνιζαν τα εργοδοτικά παπαγαλάκια και το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι γύρισε μετά τη λήξη της βάρδιας του για να πάρει προσωπικά αντικείμενα.

Η δικιά τους ανάπτυξη και οι γκλαμουράτοι οικονομικοί κολοσσοί χτίζονται με αίμα εργατικό. Όπως κάθε μέρα γίνεται σε μια σειρά εργασιακούς χώρους με λειψά έως μηδαμινά μετρά ασφάλειας, με διπλοβάρδιες, με απλήρωτες υπερωρίες, με ανασφάλεια για την επόμενη μέρα αν θα υπάρχει μεροκάματο, με ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής.

  • Η απάντηση μας είναι μόνο μέσα από την οργάνωση στα συνδικάτα και την ταξική αλληλεγγύη.
  • Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του συνάδελφου και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον αγώνα των εργαζομένων στο λιμάνι και στο σωματείο ΕΝΕΔΕΠ μέσα στο κάτεργο της COSCO.

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Νέο εργατικό ατύχημα σε λατομείο

ΝΕΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΛΑΤΟΜΈΙΟ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ  Άλλο ένα εργατικό ατύχημα...

Κλαδικό Συνδικάτο Ποτών Τροφίμων Ν. Αχαΐας: Όλοι στην Πανελλαδική απεργία 24 Ιούνη

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ- ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΒΙ.ΠΕ. ΠΑΤΡΩΝ (ΚΟΜΒΟΣ...