Σωματείο Εργαζ. FORTHNET – NETMED: 3 Νοέμβρη Εκλογοαπολογιστική συνέλευση στις 6.30μ.μ.

Δημοσιεύτηκε στις

ΌΛΟΙ στην 5η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Σωματείου μας την Τετάρτη 3/11, 18:30,

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ   (Μάρνης & 3ης Σεπτεμβρίου 48β)

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, 

το Σωματείο προχωράει στις διαδικασίες για τις επερχόμενες εκλογές του. Την  Τετάρτη  3/11  θα πραγματοποιηθεί η Εκλογοαπολογιστική Γενική συνέλευση του Σωματείου μας. Για να συζητήσουμε την δράση μας έως τώρα, πως θα συνεχίσουμε, να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις, να ορίσουμε την διεξαγωγή των εκλογών, να εκλέξουμε εφορευτική επιτροπή.

Στη Γ.Σ. είναι μια ευκαιρία να γνωριστούμε ξανά, μετά από 2 χρόνια κλεισούρας και απομόνωσης, για πολλούς εργαζόμενους, παλιοί και νέοι συνάδελφοι να συζητήσουμε συλλογικά και οργανωμένα μέσα από το Σωματείο μας. Τώρα που οι  εξελίξεις τρέχουν οργανωνόμαστε – γραφόμαστε στο Σωματείο μας.

Στις πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, το Σωματείο μας μπήκε μπροστά στον αγώνα για την υπεράσπιση και προστασία της υγείας μας, ήταν το αποκούμπι όλων μας, απέναντι στην επίθεση από την εργοδοσία, το κράτος. 

Η καθημερινότητα μας ειδικά με το φόρτο εργασίας που επικρατεί μέσα στην εταιρεία, μας βρίσκει σε ακόμα μεγαλύτερη πίεση, την ώρα δε, που μειώνονται οι θέσεις εργασίας, στα περισσότερα τμήματα ο κάθε εργαζόμενος δουλεύει για 2. Είτε για να προλάβει τις απαιτήσεις της εργοδοσίας που προκύπτουν από τις συγχωνεύσεις των τμημάτων, είτε γιατί διπλασιάστηκαν οι παραγωγές. Για το τηλεοπτικό η εργοδοσία έχει κάνει 5 προσλήψεις και αυτές μετά από παρέμβαση του Σωματείου. Την ώρα που δεν σταματά να διαφημίζει το εμπλουτισμένο περιεχόμενο. Ποιος θα προλάβει όμως να το μεταδώσει αν δεν υπάρχουν εργαζόμενοι; Θα δουλεύουμε μέχρι τελικής πτώσης;

  Τίποτα δε γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς!

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός, το “πράσινο New Deal”, τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης, και άλλα πολλά που συμφωνούν παλιοί και νέοι κυβερνώντες ένα πράγμα εξυπηρετούν. Την κερδοφορία και τις επενδύσεις για τα αφεντικά, και έχουν κοινό παρονομαστή την επίθεση στην ζωή μας και τα δικαιώματα μας. Αυτοί μετράνε εκατομμύρια και επενδύσεις, εμείς μετράμε τι μας περισσεύει για να βγει ο μήνας, με την ακρίβεια να τσακίζει κόκκαλα, τρανταχτό παράδειγμα οι τιμές στο ρεύμα και το φυσικό αέριο που έχουν πάρει φωτιά.

Σε αυτά τα πλαίσιο τρέχει και η συγχώνευση στον Όμιλο United, ακολουθεί αυτή με τη WIND. Ήδη βλέπουμε τις συνέπειες, να ξετυλίγονται, μαζί με τα ιδεολογήματα που βάζει η εργοδοσία. Μας λένε: εσείς τη δουλειά σας να κοιτάτε, δείξτε καλό πρόσωπο, αναπτύξτε τις γνώσεις σας και δεν θα πάτε πουθενά, η Wind δεν έχει τμήμα σαν το δικό μας, το έχει σε εργολάβους. Λένε ψέματα, ειδικότερα σε ότι δεν αφορά ειδικότητες του C.C. και τους τεχνικούς πεδίου. Και στους συναδέλφους που απέλυσαν τα ίδια έλεγαν. Την ίδια ώρα η εντατικοποίηση έχει βαρέσει κόκκινα σε όλα τα τμήματα.

 Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή η εργοδοσία προσπαθεί να σπείρει τη διχόνοια και τον ανταγωνισμό με σκοπό τον εφησυχασμό και τη συναίνεση, στους εργαζόμενους σε NOVA, WIND αλλά και VICTUS. Απέναντι στους σχεδιασμούς της United – Victus, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που όχι μόνο θα κατοχυρώνει αλλά θα αυξάνει μισθούς και δικαιώματα (ωράρια, διαλείμματα, άδειες) για όλους τους  εργαζόμενους. Αυτός ο δρόμος της διεκδίκησης είναι που μπορεί να πετάξει στα σκουπίδια τον νόμο Χατζηδάκη, και όλους τους προηγούμενους, που έχουν στόχο να είμαστε φθηνοί εργαζόμενοι και διαθέσιμοι για τους εργοδότες 24ώρες την μέρα, 7 μέρες την βδομάδα, χωρίς Κυριακές και αργίες.

Από το 2017 έχουμε κάνει συστηματική προσπάθεια να ενημερώσουμε αναλυτικά να αναδείξουμε ότι με τον ιδρυτικό νόμο και το καταστατικό του «νέου ΕΔΟΕΑΠ», που επιβλήθηκε εκβιαστικά στον κλάδο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τη συνέργεια κυβερνητικών – εργοδοτικών συνδικαλιστών (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ), άνοιγε ορθάνοιχτα ο δρόμος μιας σειράς αντεργατικών – αντιασφαλιστικών εξελίξεων. Η πρόσφατα εμφανιζόμενη «σύγκρουση» μεταξύ των μελών του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ για το ζήτημα της τροποποίησης του κανονισμού υγείας κατ’ απαίτηση των αφεντικών συνιστά ένα ακόμα στοιχείο που επιβάλλει επαγρύπνηση και εγρήγορση. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να χειρίζεται «εν κρυπτώ» τα δικαιώματα των ασφαλισμένων, ιδιαίτερα σε συνθήκες που εργοδότες, κράτος, κυβερνήσεις και τα κόμματά τους έχουν ανοίξει το δρόμο της παράδοσης στο κεφάλαιο της επικουρικής ασφάλισης.

Απαντάμε με συλλαλητήριο στις 4 του Νοέμβρη και με νέα πανεργατική απεργία!

 Οι εργοδοσίες ξέρουν ότι οι εργαζόμενοι δεν είμαστε «αναλώσιμοι» όταν δρούμε συλλογικά.

Ας σκεφτούμε λίγο την δύναμη μας κόντρα στην εργοδοσία όταν είμαστε αποφασισμένοι και οργανωμένοι, όταν  διεκδικούμε συλλογικά;

Το παράδειγμα των εργαζόμενων στην Efood τα λέει όλα. Είναι οι ίδιοι που βροντοφωνάζουν ότι κέρδισαν επειδή διεκδίκησαν, επειδή κινήθηκαν συλλογικά, συσπειρωμένοι στο σωματείο τους, συζητώντας και αποφασίζοντας μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, αποφάσισαν και  έβαλαν αιτήματα σε κατεύθυνση πάλης, για καλύτερους όρους εργασίας και ζωής απέναντι στα ιδεολογήματα της εργοδοσίας. Επειδή δεν ακολούθησαν τις επιταγές της Κυβέρνησης και στην πράξη ακύρωσαν το Νόμο Χατζηδάκη. Βγήκαν κερδισμένοι και ενισχυμένοι, γιατί ξεχυθήκαν σαν κόκκινο ποτάμι στους Δρόμους της Αθήνας αλλά και σε όλη τη χώρα.  

 Με αυτούς τους εργαζόμενους και με εργαζόμενους από πάνω από 200 Συνδικαλιστικές οργανώσεις βρεθήκαμε και συζητήσαμε πριν 2 βδομάδες, σε μαζική και ζωντανή σύσκεψη στο Σπόρτινγκ. Η πείρα που έχουμε αποκτήσει αλλά και η κοινή δράση τόσο με το κλαδικό συνδικάτο ΣΕΤΗΠ όσο και το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, αλλά και η συσπείρωση μας μαζί με εκατοντάδες άλλες οργανώσεις στο ΠΑΜΕ, ήταν τα συστατικά ακόμα και μέσα στην πανδημία να παραμείνει το Σωματείο μας Ζωντανό, να παλεύουμε και να διεκδικούμε από καλύτερη βάση.

          Τώρα είναι ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, να δυναμώσει το Σωματείο μας με νέα μέλη, να γίνουμε ακόμα περισσότεροι, ακόμα πιο δυνατοί. Το Σωματείο μας παλεύει για την ενότητα των εργαζόμενων με βάση τις ανάγκες μας, κόντρα στους διαχωρισμούς που η εργοδοσία βάζει και σε όσους τις αναπαράγουν. Το Σωματείο είναι εδώ για τον κάθε εργαζόμενο, κόντρα στην απομόνωση και την ατομική λύση που πλασάρουν σαν διέξοδο και καθημερνά αποδεικνύεται ότι δεν βγάζει πουθενά:

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στη Nova να έρθουν να συζητήσουμε πείρα και απόψεις για το πώς θα γίνουμε πιο πολλοί, πιο αποτελεσματικοί, πως θα δυναμώσουμε το Σωματείο μας, για να χτίσουμε ένα δυνατό όπλο των εργαζομένων, απέναντι στην επίθεση «ανάπτυξης» που δεχόμαστε από την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις. Η οργάνωση μας είναι απαραίτητο όπλο διεκδίκησης δικαιωμάτων και καλύτερων όρων εργασίας και ζωής για εμάς. Σκέψου πως θα ήταν η κατάσταση μέσα στο χώρο δουλειάς και συνολικά χωρίς το σωματείο! 

Η ΕΓΓΡΑΦΗ κ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ – ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

 Ο αγώνας μας μπορεί να έχει προοπτική με την εγγραφή μας στο Σωματείο ώστε να δυναμώνει η πάλη ενάντια σε Κυβέρνηση –  Εργοδοσία, ως απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε τα τελευταία χρόνια, για την υπογραφή Σ.Σ.Ε., με γνώμονα τις δικές μας ανάγκες, που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στη NOVA. Για να μείνει στα χαρτιά ο Νόμος Χατζηδάκη. Για να περάσουμε  στην επίθεση, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει με στόχο την ικανοποίηση όλων των αναγκών μας!

Αν δεν το κάνουμε τώρα που ο κλάδος είναι σε ανάπτυξη, θα αρκεστούμε στα λίγα για όλη την εργασιακή μας πορεία. Δεν μπορούμε να είμαστε άλλο στην αναμονή, οι μισθοί μας είναι απαρχαιωμένοι και το κόστος διαβίωσης όλο και μεγαλώνει.

Συνεχίζουμε πιο μαζικά, πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά!

Με πίστη στο δίκιο μας, με άξονα τις σύγχρονες ανάγκες μας, ξεδιπλώνουμε το δικό μας σχέδιο, απέναντι στο σχέδιο εργοδοσίας και κυβέρνησης.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να ζούμε όπως μας αξίζει κι όχι απλά να επιβιώνουμε! 

v  Εν όψει των συγχωνεύσεων: Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας – Καμία απόλυση – Καμία δυσμενής αλλαγή των όρων και σχέσεων εργασίας.

v  Κατάργηση της επινοικιαζόμενης εργασίας και των ελαστικών μορφών. Όλοι οι επινοικιαζόμενοι συνάδελφοι να προσληφθούν από τη NOVA.  Όλες οι συμβάσεις να γίνουν τώρα απευθείας, αορίστου χρόνου για όλους.

v  Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα μας και θα εξισώνει μισθούς και δικαιώματα ΟΛΩΝ προς τα ΠΑΝΩ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

v  Να αποσυρθούν οι διατάξεις της τηλεργασίας. Καμία σκέψη για μονιμοποίηση της– Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε με ασφάλεια να γυρίσουμε όσοι θέλουμε και μπορούμε στους χώρους δουλειάς, στον φυσικό μας χώρο.

v  Να στελεχωθούν όλα τα τμήματα ώστε να βγαίνει η δουλειά ανθρώπινα.

v  Μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας με βάση τις προτάσεις που έχουν κάνει τα σωματεία μας από την αρχή της πανδημίας ώστε να επιστρέψουμε ασφαλείς στους χώρους δουλειάς.

v  Κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων

v  Αυξήσεις στους μισθούς κατοχυρωμένες μέσα από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κλαδικές και Εθνική.

v  Να καταργηθούν τώρα οι ευέλικτες μορφές εργασίας, η εργασία μέσω τρίτων εταιρειών. – Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους 7ώρο -35ώρο – 5νθήμερο.

v  Μείωση του εργάσιμου χρόνου και όχι ατελείωτες και απλήρωτες εργασίες.

v  Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα. Τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα. Όχι στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. Ναι στο δικαίωμα της απεργίας

v  Απαιτούμε τώρα φθηνό ρεύμα – Καμία ανατίμηση στα βασικά αγαθά.

v  Για τον ΕΔΟΕΑΠ

·         Εντελώς δωρεάν παροχές όλων των υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης για όλους. Καμιά μείωση σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ για όλους. Να επανέλθει το εφάπαξ για τους νεοεισερχόμενους. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία με εισφορές που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες σε Υγεία, επικουρική σύνταξη, εφάπαξ. Καμιά επιχειρηματική δράση σε Υγεία – Πρόνοια.

  • Να φύγει η εργοδοσία από το Ταμείο, γιατί αυτό είναι των εργαζομένων.
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.
  • Να μην τεθούν εκτός ΕΔΟΕΑΠ οι άνεργοι.
  • Να επιστραφούν όλα τα «κλεμμένα» από το «κούρεμα» και όλα τα χρωστούμενα των εργοδοτών στο Ταμείο.
  • Οχι στα επαγγελματικά Ταμεία και το κεφαλαιοποιητικό σύστημα Ασφάλισης.
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ/ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ.

 

 

 Δεν θα χαρίσουμε τα χρόνια δουλειάς, ότι έχουμε παράγει. Υπερασπιζόμαστε τους κόπους μας διεκδικούμε σταθερή δουλειά, μισθούς και δικαιώματα που να μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια.

                                                                                          

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Περισσότερα

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Υπεύθυνο το Υπουργείο για την ταλαιπωρία των ναυτεργατών στα ειδικά τμήματα των ΑΕΝ

Μετά από καταγγελία μας, στις 30 Σεπτέμβρη, για  το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί,...

Συνδικάτο Οικοδόμων Καρδίτσας: Σχολείο να μορφώνει και όχι σχολείο να εξοντώνει

Το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Καρδίτσας συμμετέχει στην συγκέντρωση της Τετάρτης...

Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Αττικής: Συμμετέχουμε στις εκλογές του σωματείου

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-10-2024...