Σωματείο Εργαζ. Νοσοκομείου Θριασίου :  Να γίνουν τα αναγκαία έργα για να σταματήσουν οι πλημμύρες

Δημοσιεύτηκε στις

 Να γίνουν τα αναγκαία έργα για να σταματήσουν οι πλημμύρες στην περιοχή του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας

Για άλλη μια φορά, οι πρόσφατες βροχές και η έλλειψη των αναγκαίων έργων προκάλεσαν πλημμύρες στους δρόμους της περιοχής «Καλυμπάκι», προκαλώντας σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας και στη ζωή εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η οδός Χαριλάου Τρικούπη, που βρίσκεται μπροστά από το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας, η οποία πλημμύρισε, για άλλη μια φορά, με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η πρόσβαση στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας.

Το πρόβλημα με τους πλημμυρισμένους δρόμους στην περιοχή του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας διαιωνίζεται γιατί παρά τις έντονες διαμαρτυρίες εργαζομένων και κατοίκων, με ευθύνη όλων των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, δεν έχουν γίνει τα αναγκαία έργα στην περιοχή.

Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας, λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού. Χαρακτηριστικό είναι ότι είναι κενές 7 οργανικές θέσεις παθολόγων και γενικών γιατρών και 4 οδοντιάτρων ενώ λείπουν γιατροί βασικών ειδικοτήτων όπως καρδιολόγοι, ορθοπεδικοί, οφθαλμίατροι, ενδοκρινολόγοι, γυναικολόγοι, ψυχίατροι, πνευμονολόγοι, δερματολόγοι, ωτορινολαρυγγολόγοι, ακτινολόγοι (κενές και οι 3 οργανικές θέσεις) και γιατροί εργασίας (κενές και οι 3 οργανικές θέσεις). Ιδιαίτερο πρόβλημα προκαλεί η παντελής έλλειψη παιδιάτρου καθώς παραμένουν κενές και οι 6 οργανικές θέσεις παιδιάτρων στο 1ο Κέντρο Υγείας.

Αντίστοιχα, είναι κενές 14 οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, 4 θέσεις μαιών, 5 θέσεις επισκεπτριών υγείας – αν και στο Κέντρο Υγείας λειτουργεί, εδώ και μήνες, εμβολιαστικό κέντρο – 3 θέσεις κοινωνικών λειτουργών, 1 θέση διαιτολόγου και 2 θέσεις φυσικοθεραπευτών.

Ταυτόχρονα, διατηρείται ο διαχωρισμός, αν και συστεγάζονται στο ίδιο κτίριο, μεταξύ 1ου Κέντρου Υγείας και 2ου Κέντρου Υγείας (ότι έχει απομείνει από την πρώην μονάδα του ΙΚΑ) που δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα.

Κρίσιμες ανάγκες στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας καλύπτουν οι 12 εργαζόμενοι (2 νοσηλεύτριες, 1 μαία, 1 ψυχολόγος, 2 διοικητικοί, 2 καθαρίστριες και 4 φύλακες), που οι συμβάσεις τους λήγουν στις αρχές 2022 καθώς και οι 2 εργαζόμενοι μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ (1 στα εργαστήρια και 1 καθαρίστρια).

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των κέντρων Υγείας προκαλεί η εμμονή της κυβέρνησης της κυβέρνησης στη στοχοποίηση των υγειονομικών – για να καλύψει τις δικές της ευθύνες για την εξάπλωση της επιδημίας – με αποτέλεσμα 8 εργαζόμενοι να παραμένουν σε αναστολή εργασίας..

Ζητάμε να προχωρήσετε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε:

► να γίνουν τα αναγκαία έργα για να σταματήσουν οι πλημμύρες στην περιοχής του Κέντρου Υγείας

► να ενισχυθεί με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και με γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων το κέντρο Υγείας. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

► να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στην εργασία τους.

► να ενοποιηθούν το 1ο και 2ο Κέντρο Υγείας και να ολοκληρωθεί ο οργανισμός του ενιαίου κέντρου υγείας, με τη σύσταση των αναγκαίων οργανικών θέσεων προσωπικού

  

Περισσότερα

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Ηρακλείου: Απαιτούμε άμεση επαναφορά των ΣΣΕ στον κλάδο

ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ- Ο ΙΔΡΩΤΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ 7ΩΡΟ - 5ΗΜΕΡΟ...

Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Αττικής: 3 Οκτώβρη παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Εργασίας από τους απολυμένους της «Νηματουργίας Βαρβαρέσος»

Παράσταση διαμαρτυρίας και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι απολυμένοι της...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: 11 Οκτώβρη Αντιπολεμική συγκέντρωση – συναυλία

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο διοργανώνει αντιπολεμική συγκέντρωση-συναυλία την Παρασκευή, 11 Οκτώβρη στις 19:30 στην...