Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής: Για το νέο εργοδοτικό έγκλημα

Δημοσιεύτηκε στις

ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Συνάδελφοι ηλεκτρολόγοι,

Την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου ακόμα ένας 45χρονος εργάτης δεν γύρισε σπίτι του. Σκοτώθηκε ότανεγκλωβίστηκε σε γερανογέφυρα στις εγκαταστάσεις της COSCO στο λιμάνι.

Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, δεν ήταν το πρώτο ούτε και θα είναι το τελευταίο. Σε όλους τους κλάδους θρηνούμε νεκρούς συναδέλφους και πάντα η αιτία είναι η ίδια: το κέρδος του εργοδότη με κάθε κόστος. Για ακόμα μια φορά το κόστος ήταν η ζωή ενός εργάτη.

Οι εργαζόμενοι σαν απάντηση στο νέο έγκλημα σταμάτησαν κάθε εργασία στο λιμάνι και προχωρήσαν σε συνέλευση για να οργανώσουν τον αγώνα τους.

Εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του εργάτη που έπεσε νεκρός. Απαιτούμε από τις αρμόδιες αρχές να γίνει πλήρης διαλεύκανση των αιτιών που οδήγησαν στο νέο εργοδοτικό έγκλημα.

Εκφράζουμε την ταξική μας αλληλεγγύη στους εργαζόμενους που αγωνίζονται ενάντια στην εντατικοποίηση που επιβάλλει η εργοδοσία, που αγωνίζονται για να τηρούνται τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς.

Ο νόμος – έκτρωμα Χατζηδάκη, θα λύσει ακόμα περισσότερο τα χέρια των εργοδοτών να οργανώσουν όπως εκείνοι θέλουν το ωράριο, με μεγαλύτερη εντατικοποίηση, χειρότερα μεροκάματα, μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία μας.

Στηρίζουμε την απεργία που κήρυξε το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ (Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά) από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης.Στηρίζουμε κάθε άλλη απόφαση για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα τους. Η αλληλεγγύη είναι όπλο στα χέρια των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση που δέχονται.

 

Περισσότερα

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Ηρακλείου: Απαιτούμε άμεση επαναφορά των ΣΣΕ στον κλάδο

ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ- Ο ΙΔΡΩΤΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ 7ΩΡΟ - 5ΗΜΕΡΟ...

Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Αττικής: 3 Οκτώβρη παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Εργασίας από τους απολυμένους της «Νηματουργίας Βαρβαρέσος»

Παράσταση διαμαρτυρίας και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι απολυμένοι της...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: 11 Οκτώβρη Αντιπολεμική συγκέντρωση – συναυλία

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο διοργανώνει αντιπολεμική συγκέντρωση-συναυλία την Παρασκευή, 11 Οκτώβρη στις 19:30 στην...