Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας : Για το δυστύχημα στην περιοχή Ανάληψη Βοιωτίας, όπου συνάδελφος εργαζόμενος σε εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ έχασε τη ζωή του.

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΔΣ του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας, μεταφέρει τα θερμά συλλυπητήριαστην οικογένεια και τους οικείους του53χρονου συναδέλφου που εργαζόταν στον εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ στην Βοιωτία και έχασε τη ζωή τουμετά από πτώση του φορτηγού σε γκρεμό60 μέτρων. Το τραγικό δυστύχημα έγινε στην επαρχιακή οδό Κυριάκι – Λειβαδιάς κοντά στο χωριό Ανάληψη. Ο άτυχος άνδρας ήταν ο οδηγός του φορτηγού, ενώ ο 56χρονος συνοδηγός τραυματίστηκε σοβαρά, στον οποίο ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Απαιτούμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνήσουν βαθύτερα τις αιτίες που οδήγησαν στο εργατικό δυστύχημα, την πιθανή συσχέτιση με τη κατάσταση του φορτηγού καθώς και αν τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες από την εταιρεία του εργολάβου και τον ΔΕΔΔΗΕ(ο οποίος έχει και την ευθύνη ως αναθέτουσα εταιρεία) για την τήρηση όλων των κανόνων για την ασφάλεια.

Τα εργατικά ατυχήματα στο κλάδο έχουν γίνει συχνό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια. Πριν από περίπου 6 μήνες θρηνήσαμε τρεις συναδέλφους στην Ερέτρια Εύβοιας οι οποίοι κατά τη διάρκεια εργασιών στο δίκτυο χτυπήθηκαν από το ρεύμα!

Αποδεικνύεται ότι η απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας και οι «πράσινες» επενδύσεις, έχουν τραγικά θύματα τους εργαζόμενους στο κλάδο. Δυστυχώς το σύνθημα «τα κέρδη τους, η ζωή μας» ακούστηκε για άλλη μια φορά μετά τις φονικές πυρκαγιές και τις πλημμύρες. Οι εργαζόμενοι είναι οι χαμένοι αφού αναγκάζονται να δουλεύουν κάτω από δύσκολες συνθήκες, χωρίς να τους παρέχονται τα αναγκαία μέσα για την ασφάλεια τους.

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, όπως κάνει μέχρι σήμερα,βάζει όλες του τις δυνάμεις για την προάσπιση της υγείας και της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής, για να μην συνεχίζουμε να γινόμαστε μάρτυρες δυστυχημάτων. ΔΕΔΔΗΕ και εργολάβοι στο κυνήγι του κέρδους παίζουν με τις ζωές μας.Οργανώνουμε τον αγώνα και αντιπαλεύουμε την πολιτική που γεννά αυτά τα εγκλήματα. Απαιτούμε άμεσα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη των ατυχημάτων για να γυρίζουμε σώοι πίσω στις οικογένειές μας.

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων στην Praktiker Hellas-Παράρτημα Λάρισας: Διεκδικούμε την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ Η Praktiker γιορτάζοντας την αύξηση των κερδών από την...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Ηρακλείου: 3 Οκτώβρη σύσκεψη φορέων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα

 ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ – ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ...

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας: Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ...