Πανελλήνια Ένωση Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής ΕΝ ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ :Ο δρόμος του αγώνα είναι αυτός των δικών μας αναγκών

Δημοσιεύτηκε στις

Το Δ.Σ του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ στην σημερινή συνεδρίαση του  πραγματοποίησε απολογισμό και προγραμματισμό με βάση τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες και συνολικά οι εργαζόμενοι.Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου. Στην κατεύθυνσή αυτή εντάσσεται και ο νόμος 4808/21 του Χατζηδάκη που επιδιώκει να δώσει συντριπτικό χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα και στην συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.

Αναδείξαμε την ανάγκη για πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να εκφραστεί η αντίθεση μας απέναντι  στην προκλητικότητα και αδιαλλαξία των εφοπλιστών για την ανανέωση των ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις. Η ΕΕΕ παρα την διαρκή κερδοφορίας τους από την εκμετάλλευση ναυτεργατών δεν προσέρχονται στις διαπραγματεύσεις για τις ΣΣΕ που έχουν να ανανεωθούν από το 2010 . Οι εφοπλιστές στην ακτοπλοΐα και στα πορθμεία απαιτούν 0% αύξηση στις ΣΣΕ θεωρώντας την πρόταση τους αυτή ‘’ρεαλιστική’’.

ΤΟ Δ.Σ. του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ καλεί όλους τους  ναυτεργάτες να οργανώσουμε την πάλη για να αντιμετωπίσουμε την γενικευμένη επίθεση εφοπλιστών κυβέρνησης για την ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ ,οξυμένο το πρόβλημα της ανεργίας από τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, του πολύμηνου εγκλωβισμού ναυτεργατών στα ποντοπόρα πλοία , η δραματική κατάσταση στα πλοία με τα κρούσματα του covid 19 και τα οξυμένα προβλήματα της κοινωνικής ασφάλισης .

Η παραπάνω κατάσταση που βιώνουν οι ναυτεργάτες επιβεβαιώνει ότι οι δικές μας οι ανάγκες και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε πάνε περίπατο μπροστά στα κέρδη τους , είναι περίσσιο το θράσος τους να μας καλούν να βάλουμε πλάτη για να καταφέρουν να αντέξουν στην κούρσα των ανταγωνισμών τους .

 Δεν κάνουμε βήμα πίσω από όσα έχουμε κατακτήσει

Ο δρόμος του αγώνα είναι αυτός των δικών μας αναγκών

Το Δ.Σ. του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ αποφασίσαμε ότι το σωματείο μας θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις ώστε να δημιουργηθεί ένα ορμητικό εργατικό ποτάμι που θα συγκρουστεί με την πολιτική που επιτάσσει να δουλεύουμε από ήλιο σε ήλιο , τα παιδιά μας να μην μπορούν να μορφωθούν , να αρρωσταίνουμε και να μην έχουμε πρόσβαση σε υψηλού επίπεδου δημόσια δωρεάν φροντίδα υγείας και να γινόμαστε τροφή στις βόμβες των πολέμων τους .

Καλούμε τους ναυτεργάτες, να συντονίσουμε τον αγώνα μας με Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, να δώσουμε δυναμικό παρών στα Πανεργατικά Συλλαλητήρια στις 4 Νοέμβρη, στον Πειραιά στις 18:30 στην πλατεία Κανάρη (Πασαλιμάνι)

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων στην Praktiker Hellas-Παράρτημα Λάρισας: Διεκδικούμε την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ Η Praktiker γιορτάζοντας την αύξηση των κερδών από την...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Ηρακλείου: 3 Οκτώβρη σύσκεψη φορέων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα

 ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ – ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ...

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας: Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ...