Σύλλογος Εργαζ. Υπ. Γεωργίας Ν. Αττικής : Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε στις

        ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ – ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΑΖΙΚΑ.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ στη στάση εργασίας τη Δευτέρα,  11 Οκτωβρίου 2021, και Συγκέντρωση στις 11:30 π.μ. στο Εφετείo Αθηνών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Το ΥΠΑΙΘ χτυπά το δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών μέσω του αυταρχισμού και της κατασυκοφάντησής τους, ότι δηλαδή «δε θέλουν να αξιολογηθούν, γιατί φοβούνται», όταν οι εκπαιδευτικοί κρατήσαν και κρατάνε όρθια τα σχολεία μέσα στην πανδημία! Σταθήκαν δίπλα στους μαθητές με κάθε μέσο, χωρίς καμία στήριξη από το ΥΠΑΙΘ, διεκδικώντας όρους υγιεινής και ασφάλειας. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, η κυβέρνηση:

  1. έκανε αγωγή μέσω του Υπουργείου Παιδείας ενάντια στην Απεργία-Αποχή, η οποία με απλά λόγια λέει: απαγορεύεται να αμφισβητείτε τους νόμους, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι τόσο η προσφυγή όσο κι η απόφαση του Δικαστηρίου που βασίζονται στις διατάξεις του αντεργατικού, απεργοκτόνου νόμου Χατζηδάκη, θέλει τα σωματεία μας “στο γύψο”, τους εργαζόμενους να μη σηκώνουν κεφάλι, να μην αντιδρούν όταν χτυπιούνται τα δικαιώματά τους.
  2. Χτύπησε απροκάλυπτα εκπαιδευτικούς στην Αθήνα με τα ΜΑΤ, όταν την ίδια στιγμή κάνει πλάτες στους φασίστες μέσα στα σχολεία (Σταυρούπουλη Θεσσαλονίκης), επαναφέροντας την ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων, αλλά και επιχειρήματα που χρησιμοποίησε η Χρυσή Αυγή στη δίκη της (περί δήθεν μεμονωμένων ομάδων κλπ)!

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ και η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ αποτελεί έργο όλων των κυβερνήσεων, γιατί το κράτος είναι αποτελεσματικό και ταχύτατο, όταν είναι να τσακίσει όποιον σηκώνει κεφάλι. ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι δεν υπήρξε νομοσχέδιο για την Παιδεία (Αρσένης, Διαμαντοπούλου, Γαβρόγλου, τώρα Κεραμέως), που να μη χτυπήθηκε βάναυσα από το κίνημα.

ΜΙΛΑΝΕ για αναβάθμιση των σχολείων, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ:

  • μετατρέπει το σχολείο σε επιχείρηση, όπου “όλα πουλιόνται και όλα αγοράζονται”, με το γονιό-πελάτη,
  • ενισχύει τους φραγμούς για τα πιο φτωχά παιδιά (βλέπε Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, Τράπεζα Θεμάτων), με αποτέλεσμα την υποβάθμιση σχολείων, ανάλογα το μορφωτικό και κοινωνικό υπόβαθρο της περιοχής που λειτουργεί,
  • δεν πήρε στοιχειωδώς ένα μέτρο για τα μαθησιακά κενά που άφησε η τηλεκπαίδευση, ειδικά με τον αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από αυτή τη διαδικασία,
  • συνεχίζει να στοιβάζει τα παιδιά μας, όπως και οι προκάτοχοί της, τον 21ο αιώνα σε κοντέινερς ή σε κτίρια δεκαετιών,
  • δεν λύνει το υπαρκτό πρόβλημα των χιλιάδων κενών εκπαιδευτικών ένα μήνα σχεδόν μετά το άνοιγμα των σχολείων,
  • αφήνει αστήριχτα από ειδικό παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό χιλιάδες παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και ανάγκες,
  • έβγαλε πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του κορονοϊού μέσα στα σχολεία, αντί να αραιώσει τους μαθητές μέσα στα τμήματα και να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, με κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε συγκροτήματα σχολείων, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα test σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης δεν κρύβονται!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Υπ. Γεωργίας Ν. Αττικής στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών και καλεί τους εργαζόμενους του ΥΠΑΑΤ να δώσουν μαζικά το «παρών» τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 11:30πμ στο Εφετείo Αθηνών (οδός Λουκάρεως) μετέχοντας στη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ από τις 11:30πμ έως τη λήξη του ωραρίου ημέρα απεργιακής κινητοποίησης των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών.

Απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές – αντεργατικές νομοθετικές διατάξεις που ψηφίστηκαν το τελευταίο διάστημα ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση στα σχολεία και των εκπαιδευτικών που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των σχολείων και στην παραπέρα κατηγοριοποίηση. Πρόγραμμα δημόσιας και δωρεάν επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών επιστημονικά καταρτισμένο με βάση τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Να καταργηθεί – να μην εφαρμοστεί συνολικά ο νόμος 4823/21 (Κεραμέως).

Καμία εμπλοκή ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία των σχολείων. Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες των σχολείων.

Να καταργηθεί, να μην εφαρμοστεί ο νόμος 4808/21 (Χατζηδάκη) για τα εργασιακά.

Σύχρονες υποδομές, ασφαλή κτίρια, τεχνολογικό και εργαστηριακό εξοπλισμό σε όλα τα σχολεία, επιστημονικό περιεχόμενο μαθημάτων, ενιαίο αναλυτικό πρόγραμμα σε όλα τα σχολεία για όλα τα παιδιά, εκπαιδευτικούς με μόνιμη, σταθερή δουλειά και όχι γυρολόγους σε 3 και 4 σχολεία, εξειδικευμένο προσωπικό σε όλα τα σχολεία (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί).

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΥΓΕΙΑ, ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Επισυνάπτεται Επιστολή Συλλόγων Εκπαιδευτικών προς τους Γονείς, στην οποία εξηγούν τους λόγους για τους οποίους απεργούν στις 11 Οκτωβρίου.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...