Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης : Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Δημοσιεύτηκε στις

Όλες και όλοι στο πλευρό των εκπαιδευτικών και των παιδιών μας ενάντια στο σχολείο επιχείρηση!

Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στη στάση εργασίας τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη από τις 11 το πρωί μέχρι το τέλος της βάρδιας και στη συγκέντρωση των απεργών εκπαιδευτικών στις 11.30 το πρωί στο Εφετείο (Αμπελόκηποι). Δείχνουμε στην πράξη την αλληλεγγύη μας στους εκπαιδευτικούς που αντιδρούν στην ολομέτωπη επίθεση που χτυπά το σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.

Άλλη μία κυβέρνηση βάζει ένα ακόμα λιθαράκι για τη μετατροπή του σχολείου σε επιχείρηση, όπου “όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται”, με το γονιό-πελάτη. Ενισχύουν τους φραγμούς για τα πιο φτωχά παιδιά (βλέπε Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, Τράπεζα Θεμάτων), αποσύρονται από τη στοιχειώδη ευθύνη τους, όπως η επαρκής χρηματοδότηση, η κάλυψη των κενών. Αυτοί είναι οι περιβόητοι δείκτες “ποιότητας και αξιολόγησης” του σχολείου. Καμία αναβάθμιση δε θα έρθει, αντίθετα υποβάθμιση σχολείων, ανάλογα το μορφωτικό και κοινωνικό υπόβαθρο της περιοχής που λειτουργεί. Άλλα θα μαθαίνει τελικά ο ένας και άλλα ο άλλος, αφού η μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών προορίζεται για φτηνή εργατική δύναμη. Όλα για το κέρδος, όλα προς όφελος των μονοπωλίων.

Όμως η πολιτική που μετατρέπει τα σχολεία σε επιχειρήσεις και τη μόρφωση σε εμπόρευμα έχει ήδη απορριφθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονιών, όλου του λαού. Το “χαστούκι” της συμμετοχής του 95% των εκπαιδευτικών στην απεργία – αποχή από την διαδικασία κατηγοριοποίησης και υποβάθμισης των σχολείων, παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές από το Υπ. Παιδείας, οδηγεί την κυβέρνηση στον μόνο δρόμο που της έχει απομείνει, στην ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού.

Με μπαράζ αγωγών της κυβέρνησης της ΝΔ και αξιοποιώντας τον κατάπτυστο νόμο Χατζηδάκη, με αποφάσεις “κατά παραγγελία” από τα δικαστήρια, η απεργία – αποχή και ο συλλογικός αγώνας των εκπαιδευτικών ενάντια στα σχέδια ταξικής κατηγοριοποίησης των σχολείων κρίνονται “παράνομα και καταχρηστικά”. Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι το κράτος είναι αποτελεσματικό και ταχύτατο, όταν είναι να τσακίσει όποιον σηκώνει κεφάλι. Η αξιοποίηση του νόμου Χατζηδάκη εκθέτει και τις αυταπάτες που έσπερναν μια σειρά δυνάμεις ότι τάχα δεν αφορά το δημόσιο.

 Δε θα τους περάσει!για άλλη μια φορά θα φάνε τα μούτρα τους! Η αταλάντευτη αγωνιστική στάση εκπαιδευτικών και μαθητών, η πλατιά αλληλεγγύη απ’ όλα τα συνδικάτα και από κάθε εργαζόμενο, θα στείλουν και αυτές τις απαγορεύσεις στο καλάθι των αχρήστων!

 Κανείς μόνος του! Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...