Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής : Συμπαράσταση στον αγώνα των εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών

Δημοσιεύτηκε στις

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

 Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στην εκπαιδευτική κοινότητα που δίνει έναν αγώνα για να μην υποβαθμιστεί παραπέρα η δημόσια εκπαίδευση, για να μην βαθύνουν ακόμα πιο πολύ οι ταξικές διαχωριστικές γραμμές, να μην γίνει κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων, για να μην αποκλειστεί η δυνατότητα των παιδιών του λαού να μορφωθούν ολόπλευρα, κάτι που έτσι κι’ αλλιώς σήμερα γίνεται με μεγάλη δυσκολία και με τεράστιες θυσίες από την κάθε λαϊκή οικογένεια.

Στηρίζουμε την εκπαιδευτική κοινότητα η οποία βάλλεται από προπαγάνδα και αυταρχισμό από το κράτος και το υπουργείο παιδείας το οποίο προσπαθεί να ποινικοποίησει τον δίκαιο αγώνα.  

Η προπαγάνδα που στοχοποιεί τους εκπαιδευτικούς είναι προκλητική και ψευδής. Η λεγόμενη αξιολόγηση της κυβέρνησης βαθμολογεί το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς με βάση τους όρους και τους κανόνες της αγοράς. Ένα σχολείο ανταγωνιστικό και εχθρικό σε κάθε τι  που έχει σχέση με την ολόπλευρη ισότιμη παιδεία που πρέπει να λαμβάνει όλη η μαθητική κοινότητα., σχολείο  ανοιχτό  στους μανατζερ και στους χορηγούς, στις πολυεθνικές, ένα σχολείο που από το δημοτικό ακόμα θα γίνεται το «ξεσκαρτάρισμα» α, β και γ διαλογής σχολικές μονάδες και μαθητές. Αυτό το σχολείο είναι που θέλει να φτιάξει η κυβέρνηση με την λεγόμενη αξιολόγηση.  

Για αυτούς τους λόγους ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι αγώνας όλων μας. 

Να μην επιτρέψουμε την υποβάθμιση και κατηγοριοποίηση των σχολείων. Η προσπάθεια  της κυβέρνησης να εμποδίσει την πάλη με αυταρχικές μεθόδους θα πέσει στο κενό. Οι εκπαιδευτικοί που αγωνίζονται έχουν μαζί τους όλο τον λαό και δεν τους τρομάζουν τα δικαστήρια και οι διώξεις.  

Χαιρετίζουμε την μαζική απεργία-αποχή.

Ο αγώνας για δημόσιο σχολείο πραγματικά δωρεάν που να παρέχει ολοκληρωμένη μόρφωση στα παιδιά μας, χωρίς ταξικούς φραγμούς δεν μπορεί να σταματήσει σε μία αναδίπλωση της κυβέρνησης. Χρειάζεται συνεχής πάλη από όλο τον λαό και σε αυτή την μάχη θα είμαστε στο πλάι στους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.     

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...