Συνδικάτο Επισιτισμού, Τουρισμού Αττικής: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της γερμανικής «start up» εταιρεία μεταφοράς – διανομής τροφίμων «Gorillas».

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Επισιτισμού, Τουρισμού Αττικής εκφράζει την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της γερμανικής «start up» εταιρεία μεταφοράς – διανομής τροφίμων «Gorillas».

Η πολυεθνική προχώρησε σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων μετά την συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις ενάντια στην εντατικοποίηση, την αύξηση του ωραρίου και τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας. Η εταιρία αξιοποιεί το αντεργατικό πλαίσιο νομικό πλαίσιο αλλά και τα συνδικάτα που καλλιεργούν την λογική της «ταξικής ειρήνης», την αδράνεια και την αναμονή και αφήνουν απροστάτευτους τους εργαζόμενους.

Συνάδελφοι στην Gorillas τις ίδιες πρακτικές εφαρμόζουν οι πολυεθνικές σε κάθε χώρα. Αντίστοιχες τακτικές επιχείρησε να ακολουθήσει η θυγατρική της γερμανικής πολυεθνικής DELIVERY HERO στην Ελλάδα, η EFOOD. Οι εργαζόμενοι στην εταιρία EFOOD έδωσαν απάντηση με οργάνωση, με αγωνιστικά συνδικάτα, ταξικό προσανατολισμό, δυνάμωμα του αγώνα για το δίκιο. Με την δύναμη της αλληλεγγύης.

Το Συνδικάτο Τουρισμού, Επισιτισμού Αττικής στηρίζει το δίκαιο αγώνα σας και απαιτεί την ανάκληση των απολύσεων των αγωνιστών εργαζομένων στην Gorillas.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...