Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής : Κάλεσμα συμμετοχής στην συγκέντρωση και την αντιφασιστική συναυλία

Δημοσιεύτηκε στις

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ 7:30ΜΜ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Συνάδελφοι ηλεκτρολόγοι,

Βρισκόμαστε ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική, ναζιστική οργάνωση. Οι εγκληματικές φασιστικές – ναζιστικές συμμορίες το τελευταίο διάστημα προσπαθούν να βγουν από τις τρύπες τους κάνοντας αυτό που ξέρουν καλύτερα: Να εξαπολύουν επιθέσεις ενάντια σε όποιον αντιπαλεύει τις πολιτικές που υπηρετούν τις επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων.Ενάντια σε όποιον διεκδικεί τα δικαιώματά του για μια καλύτερη ζωή. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι είναι το καλύτερο τσιράκι των εργοδοτών, κυριολεκτικά αποτελούν τα μαντρόσκυλα του συστήματος.

Καταδικάζουμε την αδράνεια της κυβέρνησης που στήνει σκηνικό εξίσωσης των ναζιστικών συμμοριών με τους αγώνες των πρωτοπόρων φοιτητών και μαθητών που διεκδικούν το σχολείο, την παιδεία συνολικά που έχουν ανάγκη. Εξισώσουν τηνενυπόγραφη ανακοίνωση ενός φοιτητικού συλλόγου ή ενός μαθητικού συμβουλίου, με τις μολότοφ, με τα τέιζερ, με τις αλυσίδες και τα όπλα που χρησιμοποίησαν τα φασιστοειδή για να επιτεθούνμε καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Η χρεοκοπημένη και ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων», η πολιτική των «ίσων αποστάσεων», καθώς και η ανοχή της Αστυνομίας δημιουργεί το έδαφος για την εγκληματική δράση των ναζιστικών συμμοριών ενάντια στην εργατική τάξη και τον λαό. Τους αφήνουν να δρουν ανενόχλητοι μολύνοντας τα μυαλά των μαθητών.

Μόνο η οργανωμένη πάλη του λαού μπορεί να βάλει τέλος σε τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες και να απομονώσει τους φασίστες. Στέλνουμε μήνυμα ότι ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν περνάνε στον κλάδο μας, στους χώρους δουλειάς, δεν πρόκειται να ανεχτούμε τέτοιες σάπιες ιδέες και πρακτικές. Δεν δείχνουμε καμία ανοχή σε όσους δίνουν άλλοθι στο αυγό του φιδιού. Δεν δείχνουμε καμία ανοχή στον φόβο και τον τρόμο που σπέρνουν οι ναζί εγκληματίες. Το μίσος και το δηλητήριό τους δεν έχουν θέση ανάμεσα μας. Η μόνη θέση που τους αρμόζει είναι στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση των Συνδικάτωντην Πέμπτη 7 Οκτώβρη στις 7:30 μ.μ. στην Ομόνοια.Κατευθυνόμαστε στο«ραντεβού» με τα παιδιά μας στο Σύνταγμα, στη μεγάλη αντιφασιστική συναυλία που διοργανώνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι και Μαθητικά Συμβούλια της Αθήνας το ίδιο απόγευμα.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλους μεγάλους δήμους της Αθήνας την ίδια μέρα:

  • Περιστέρι 7:00 μ.μ. Πλ. Δημαρχείου
  • Καλλιθέα 7:30 μ.μ. Πλ. Κύπρου
  • Πειραιά 6:30 μ.μ. Πασαλιμάνι

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...