Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας : Νέο εργατικό ατύχημα στην περιοχή της Ελευσίνας

Δημοσιεύτηκε στις

Σε συνέχεια από το χθεσινό εργατικό «ατύχημα», στην περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας, όπου είχαμε τον τραυματισμό οικοδόμου σε ανεγειρόμενη οικοδομή, προστέθηκε ακόμα ένα σήμερα Τετάρτη 29/9 στην περιοχή της Ελευσίνας, όπου εργαζόμενος οικοδόμος είναι νεκρός όπως διαπιστώθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο. Βρέθηκε στο κενό από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας καθώς πραγματοποιούσε  εργασίες πάνω σε ένα μαδέρι που ακούμπαγε από παράθυρο σε παράθυρο, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

Το τελευταίο διάστημα τα εργατικά «ατυχήματα» έχουν αυξηθεί. Είναι φανερό ότι η εντατικοποίηση της δουλειάς την οποία επιβάλουν οι μεγαλοεργολάβοι αξιοποιώντας όλο το νομικό πλαίσιο που έχουν ψηφίσει οι κυβερνήσεις και ο ανύπαρκτος έλεγχος από το Σ.ΕΠ.Ε., οδηγεί στο να χάνονται περισσότερες ανθρώπινες ζωές και περισσότεροι τσακισμένοι εργάτες. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές γιατί με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, έρχεται να καθιερώσει την 10ωρη και 12ωρη δουλειά, ενώ καταργεί ουσιαστικά και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ανάβοντας το πράσινο φως στους κατασκευαστικούς ομίλους και μεγαλοεργολάβους να κάνουν ό,τι γουστάρουν στα εργοτάξια και τα μικρότερα γιαπιά και ανακαινίσεις.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να διαλευκανθούν τα αίτια των παραπάνω «ατυχημάτων» άμεσα και να αποδοθούν και ευθύνες. Να ενισχυθεί ουσιαστικά το ΣΕΠΕ και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα εργοτάξια και τα γιαπιά.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ενισχύσουν τη δύναμή τους, τον οργανωμένο αγώνα. Να μην υποκύπτουν σε κανέναν εκβιασμό ή δίλημμα από την εργοδοσία. Να γίνει υπόθεση δική μας η ίδια μας η ζωή, τα δικά μας συμφέροντα κι όχι αυτών που ζουν από τη δική μας δουλειά.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Να σταματήσουν οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών

Όλοι στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας την Πέμπτη 10 Οκτώβρη στη 1:30μμ Στηρίζουμε...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: 20 Οκτώβρη γενική συνέλευση

Το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας συνεδρίασε και αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ετήσια...

Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου: Αλληλεγγύη στο ΕΚ Πάτρας

Την ώρα που τα συνδικάτα δίνουν καθημερινά  τη μάχη για την οργάνωση των εργαζομένων,...