Για την στάση της ΓΣΕΕ στις εξαγγελίες της κυβέρνησης στην ΔΕΘ

Δημοσιεύτηκε στις

         Την ώρα που η Κυβέρνηση εξήγγειλε νέα προνόμια και ζεστό χρήμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους, προωθεί το νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη για διάλυση των Συνδικάτων και στέλνει ακόμη και ανήλικα παιδιά να γίνουν σύγχρονοι σκλάβοι και τσακίζει τα εναπομείναντα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, η ΓΣΕΕ βγάζει Δελτίο Τύπου που μιλά για «χαμηλή βαθμολογία στην κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης» και ότι «ανέμενε πιο τολμηρές τις εξαγγελίες της» στην ΔΕΘ.

         Αυτή η ηγεσία της ΓΣΕΕ δε μπορεί σήμερα να πείσει ούτε στον ρόλο της «κλαίουσας Μαγδαληνής» που παρακαλά για μερικά ψίχουλα. Έχει αναλάβει ξεκάθαρο ρόλο υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης απέναντι στην αγανάκτηση και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

         Όμως η μεγάλη κινητοποίηση των συνδικάτων της Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσε ότι τα ζωντανά, αγωνιστικά συνδικάτα, οι εργαζόμενοι δεν θα καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στη φτωχοποίηση, την ακρίβεια, το νεκροταφείο εργασιακών δικαιωμάτων που οικοδομούν Επιχειρηματικοί όμιλοι-ΕΕ-Κυβερνήσεις και το δεξί τους χέρι που κάθεται στην Πατησίων 69.

         Καμιά εμπιστοσύνη στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ.

         Η οργή και αγανάκτηση των εργαζομένων να γίνει δύναμη οργάνωσης και αγώνα. Με μαζικοποίηση των συνδικάτων, για ισχυρά συνδικάτα  που θα υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων κόντρα σε όλους τους νόμους που επιδιώκουν να βάλουν τη δράση των συνδικάτων στο γύψο. Με αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις συντονισμού για την δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου που θα φέρει στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης, σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Περισσότερα

Άρθρο του Βασίλη Πετρόπουλου για τη ΔΕΘ στην εφημερίδα Ντοκουμέντο

Οι εξελίξεις ξεσκεπάζουν με τον πιο προκλητικό τρόπο τα ψέματα της κυβέρνησης και του...

Άρθρο του Μάρκου Μπεκρή για τη ΔΕΘ στην ιστοσελίδα News24/7

Στις 5 Σεπτέμβρη η Θεσσαλονίκη θα γίνει το σημείο συνάντησης χιλιάδων εργαζομένων, συνταξιούχων, φοιτητών,...
00:06:15

Παρέμβαση του Βασίλη Σταμούλη στο ΕΡΤnews Radio για το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στη ΔΕΘ (AUDIO)

Τα συνδικάτα με περιοδείες, εξορμήσεις, εκδηλώσεις δίνουν τη μάχη για ένα μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο...