Σωματείο Εργαζομένων ΝΗ.ΣΕ.ΛΑΝ : Nα αναλάβει η εργοδοσία το κόστος των τεστ για όλους και για αυτούς που έχουν εμβολιαστεί

Δημοσιεύτηκε στις

Με το τέλος της διάθεσης δωρεάν selftest αρκετοί συνάδελφοι θα αναγκαστούν να δαπανήσουν σημαντικό ποσό για πραγματοποίηση rapidtest.

Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν φυσιολογικό επειδή δήθεν είναι δική τους ευθύνη που δεν έχουν εμβολιαστεί. Ο φόβος μεγάλου αριθμού εργαζομένων, πηγάζει πρώτα και κύρια από την αναξιοπιστία εργοδοτών, κυβέρνησης και φαρμακευτικών εταιρειών. Αντί λοιπόν να εκβιάζουν τους εργαζόμενους, ας φροντίσουν να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και την πλήρη ενημέρωση των εργαζομένων γύρω από το θέμα. Ο εμβολιασμός μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά δεν είναι πανάκεια και δεν φτάνει από μόνος, του χωρίς άλλα μέτρα.

Στα πλαίσια αυτά απαιτούμε:

  • Nα αναλάβει η εργοδοσία το κόστος των τεστ για όλους και για αυτούς που έχουν εμβολιαστεί, που όπως φάνηκε και από το κρούσμα εμβολιασμένου εργαζόμενου σε μονάδα, χρειάζεται. Άλλωστε τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας βαρύνουν τον εργοδότη.
  • Να μην υπάρχει κανενός είδους διακριτική μεταχείριση με κριτήριο των εμβολιασμό
  • Να διευκολυνθούν ουσιαστικά οι συνάδελφοι για να μπορέσουν να εμβολιαστούν, με τις ανάλογες άδειες με αποδοχές, πέραν της κανονικής. Να πληρωθούν αναδρομικά στους συναδέλφους οι ώρες που έχασαν για να εμβολιαστούν και να επιστραφούν ημέρες κανονικής άδειας, που χορηγήθηκαν γι’αυτό το σκοπό.

Ξεκαθαρίζουμε πως δε θα ανεχθούμε να χαθούν θέσεις εργασίας και αποδοχές με αυτή τη δικαιολογία. Τα εμβόλια είναι όπλα της επιστήμης για την προστασία της υγείας και όχι των εργοδοτών και των κυβερνήσεων,για τον εκφοβισμό των εργαζομένων.

Περισσότερα

Λαϊκά Φροντιστήρια ΕΛΜΕ-ΚΙ και Εργατικού Κέντρου Κ-Ι

Συνεχίζοντας την αδιάλειπτη προσφορά αλληλεγγύης 15 χρόνων, εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα σχολεία του νησιού...

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ηρακλείου στηρίζει το πανελλαδικό συλλαλητήριο της ΔΕΘ, στις 5 Σεπτέμβριου

Το Συνδικάτο γάλακτος τροφίμων και ποτών στηρίζει το πανελλαδικό συλλαλητήριο της ΔΕΘ, στις 5...

ΕΚ Σάμου – Σωματεία και Φορείς: Όλοι και όλες στις 4 Σεπτέμβρη στις 8 το απόγευμα στην πλατεία Ευδήλου!

ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ  ΣΑΜΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΩΜΑΤΕΙΑ- ΣΥΛΛΟΓΟΙ-ΦΟΡΕΙΣ Όλοι και όλες στα Συλλαλητήρια Παρασκευή 4...