ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Καλούμε τους ναυτεργάτες να συνεχίσουμε τον αγώνα για ουσιαστικά μέτρα της υγείας μας.

Δημοσιεύτηκε στις

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, από την εκδήλωση της πανδημίας του COVID-19 στη Κίνα και σε άλλες ασιατικές χώρες, με δελτίο τύπου στις 03-02-2020, ανέδειξαν την έντονη ανησυχία των ναυτεργατών στα καράβια, που προσέγγιζαν τα λιμάνια στις ανωτέρω χώρες και την ανάγκη για ουσιαστικά μέτρα προστασίας τους.

Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της πανδημίας με τις ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, προβάλαμε ότι «κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή», αναπτύξαμε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και την ανάγκη να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού και ενάντια στη στάση της κυβέρνησης περί «ατομικής ευθύνης».

Δεν κάναμε βήμα πίσω από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και τις διεκδικήσεις για τις πραγματικές ανάγκες των ναυτεργατών, των εργαζομένων,  ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, που συνέχισε όπως και οι προηγούμενες, να νομοθετεί και μέσα στην πανδημία  αντεργατικούς νόμους, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Διαρκείς είναι οι παρεμβάσεις μας με αφορμή τα κρούσματα σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με πλαίσιο αιτημάτων, που περιλαμβάνει το μαζικό εμβολιασμό για όλο τον λαό, αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των ναυτεργατών, των εργαζομένων, στους χώρους δουλειάς.

Στην εξέλιξη της ανθρωπότητας τα εμβόλια αποτελούν κατάκτηση. Έχει επιστημονικά αποδειχτεί η χρησιμότητα τους στην αντιμετώπιση ασθενειών και ειδικά σε λοιμώδη νοσήματα.

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά αντί να αναλάβει τις ευθύνες της, επαναφέρει την «ατομική ευθύνη», θέτει την υποχρεωτικότητα βάζοντας διαχωριστική γραμμή μεταξύ εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων, χωρίς καμία ολοκληρωμένη επιστημονική θέση και για όλες τις ειδικές περιπτώσεις, ενάντια στις συγχίσεις, τις φοβίες.

Αυτή η εξέλιξη σε συνδυασμό με την νέα έξαρση της πανδημίας, τις ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό, την διαθεσιμότητα χιλιάδων ανεμβολίαστων υγειονομικών (που τους αποκαλούσε και ήρωες στην πανδημία), θα προκαλέσει τραγικές συνέπειες στη δημόσια υγεία, δίνοντας τροφή στα κοράκια της ιδιωτικής.

Ταυτόχρονα οπλίζει και την εργοδοσία για εκβιαστικές απολύσεις, με έντονες ανησυχίες και στους ναυτεργάτες, γεγονός που δεν θα μείνει αναπάντητο και προειδοποιούμε να μην τολμήσει να προχωρήσει ναυτιλιακή εταιρεία σε απολύσεις λόγω μη εμβολιασμού.

Καλούμε τους ναυτεργάτες να συνεχίσουμε τον αγώνα για ουσιαστικά μέτρα της υγείας μας. Να μην κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας. Να μην εφαρμοστούν οι αντεργατικοί νόμοι. Να διεκδικήσουμε ανανέωση των ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, ασφαλείς συνθήκες εργασίας, κοινωνική ασφάλιση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Συνδικάτα στα χέρια των εργατών και όχι των κυβερνήσεων, των εργοδοτών.

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Τεράστιες οι ευθύνες της Διοίκησης της Λυρικής και του ΥΠΠΟ για τον τραυματισμό εργαζομένου

Την Κυριακή το απόγευμα Τεχνικός της Λυρικής που έκανε εργασίες στησίματος σκηνικού έπεσε από...

Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών: Για τη στοχοποίηση των φαντάρων

Γυρνάμε πίσω στις εποχές του μετεμφυλιακού κράτους; Ξαναζούμε εποχές χούντας; Αυτές μας θυμίζουν οι...

Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360 Connect και ΛΘ: Αλληλεγγύη στους φαντάρους που διώκονται

Το Σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους στρατευμένους νέους, που εναντιώνονται και εκφράζουν...