Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Για αναστολή εργασίας στους ειδικευόμενους γιατρούς

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. έχει ήδη εκφράσει την κατηγορηματική της αντίθεση με τα μέτρα, τόσο της αναστολής αδειών όσο και των αναστολών εργασίας.

Προκύπτει κοντά σε όλα τα άλλα και ένα σοβαρότατο θέμα με ειδικευόμενους γιατρούς που τελειώνουν τον χρόνο ειδικότητας και θα έδιναν τελικές εξετάσεις για την λήψη του τίτλου στην επόμενη εξεταστική. Εδώ και πολλά χρόνια οι ειδικευόμενοι πριν τις εξετάσεις κάνουν χρήση όλων των υπολειπόμενων ημερών κανονικής άδειας για να μπορέσουν να μελετήσουν ενόψει των εξετάσεων. Τώρα λόγω της αναστολής αδειών από 1/9/21, δεν μπορούν να το κάνουν. 

Σύμφωνα με καταγγελίες ειδικευόμενων συναδέλφων σε αρκετές περιπτώσεις διοικήσεις νοσοκομείων μετατρέπουν τις άδειες σε ρεπό και τους εκβιάζουν να υπογράψουν ότι δεν τους οφείλονται κανονικές άδειες για να μην αναγκαστούν να τους τις πληρώσουν. Επιπρόσθετα, κάποιοι ελάχιστοι που δεν είχαν εμβολιασθεί τέθηκαν σε αναστολή εργασίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συμπληρώσουν τον χρόνο ειδικότητας και να αποκλείονται από τις εξετάσεις, ενώ ούτως ή άλλως θα απουσίαζαν από το νοσοκομείο αφού κι αυτοί θα έπαιρναν κανονική άδεια από 1/9 και μετά για να διαβάσουν.

Απαιτούμε την εξαίρεση των ειδικευόμενων γιατρών που τελειώνουν εντός διμήνου τον χρόνο της ειδικότητάς τους από τα μέτρα αναστολής των κανονικών αδειών και αναστολών εργασίας.

Περισσότερα

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Κάτω τα χέρια από την Κούβα

Ο δολοφονικός αποκλεισμός της Κούβας βάζει σε κίνδυνο τις ζωές των χρονίως πασχόντων, των...

Eργατικά Κέντρα Αθήνας – Πειραιά: 3 Μάη ο Εργατικός Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Χαϊδάρι-Καισαριανή 2026

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 1. Τα ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΘΗΝΑΣ και ΠΕΙΡΑΙΑ στο πλαίσιο των...

Εργατικό Κέντρο Τρικάλων: Κάλεσμα σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο 14 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία.

Το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων πραγματοποίησε χθες Πέμπτη 12/3 σύσκεψη σωματείων και μαζικών φορέων για...