Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Επιστολή αλληλεγγύης για Συλλογή Ζωοτροφών στους πυρόπληκτους

Δημοσιεύτηκε στις

ΠΡΟΣ:  ΣΟΓΙΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ, ΜΥΛΟΙ ΣΟΓΙΑΣ ΑΕ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΗ ΑΕ, ΑΛΛΕΣ ΟΜΟΕΙΔΕΙΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΚΟΙΝ:  ΣΕΒ, ΜΜΕ

Σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω των διαχρονικών ελλείψεων δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης έχουν εκδηλωθεί μεγάλες πυρκαγιές που έχουν καταστρέψει σπίτια και άλλες εγκαταστάσεις, έχουν απανθρακωθεί μεγάλες χορτολιβαδικές και δασικές εκτάσεις, έχουν καεί ζώα κτλ. Οι συγκεκριμένες περιοχές και οι κάτοικοί τους δίνουν πολύπλευρες μάχες για την επιβίωση με τη στήριξη και αλληλεγγύη που εκδηλώνεται από όλη τη χώρα αλλά και το εξωτερικό.

Ανάμεσα στα προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωποι οι πυρόπληκτοι είναι η επιβίωση παραγωγικών και άλλων ζώων που δεν κάηκαν από τις πυρκαγιές. Τώρα, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών δεν μπορεί να εξασφαλιστούν οι διατροφικές τους ανάγκες, ενώ πολλά από τα συγκεκριμένα ζώα αποτελούν μέσω επιβίωσης πυρόπληκτων από αυτές τις περιοχές. Ειδικά στην Βόρεια Εύβοια λόγω του μεγάλου αριθμού τέτοιων ζώων υπάρχουν μεγάλεςανάγκες(δημητριακοί καρποί, τριφύλλι κτλ) που ανέρχονται σε τουλάχιστον 3-4 τόνους δημητριακούς καρπούς την ημέρα.

Οι εταιρείες σας διακινούν σχεδόν το σύνολο των δημητριακών καρπών και άλλων ζωοτροφών σε όλη τη χώρα. Απευθυνόμαστε σε εσάς ζητώντας να στηρίξετε με προσφορά προϊόντων σας τους πυρόπληκτους που έχουν τέτοιες ανάγκεςστην περιοχής της Βόρειας Εύβοια. Τα προϊόντα μπορούν να παραδοθούν και να διανεμηθούν μέσω των επιτροπών αγώνα πυρόπληκτων που έχουν συγκροτηθεί και έχουν συνολική εικόνα για αυτές τις ανάγκες και την κατανομή τους.

Το ίδιο κάλεσμα για εκδήλωση αλληλεγγύης απευθύνουμε και σε κάθε μικρότερη επιχείρηση του κλάδου που εμπορεύεται ή παράγει τέτοια προϊόντα.

Παρακαλούμε για οποιαδήποτε πληροφορία-συνεννόηση, επικοινωνήστε στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας ή στο 6976975834 (συνάδελφος Τζαβάρας Γιάννης).

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...