Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών για την υπογραφή ΣΣΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Σας γνωστοποιούμε ότι στις 12 Αυγούστου του 2021 ανανεώθηκαν για δύο έτη (2021/2022) οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας ρυμουλκών και ναυαγοσωστικών.
Για αυτή την πράξη συναίνεσαν η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ – ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ Ρ/Κ & Ν/Γ ΠΛΟΙΩΝ  “ΑΓΙΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ” και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ Ρ/Κ, Ν/Γ, ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΤΙΚΩΝ & ΠΛΟΙΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΥΠΕΡΑΚΤΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ.
Δεν υπήρξαν θεσμικές αλλαγές παρά μόνο αύξηση μισθών και επιδομάτων της τάξεως 1,5% για το 2021 και 1,5% αντιστοίχως για το 2022.
Ήδη δρομολογούνται οι σχετικές ενέργειες για την κύρωση των ΣΣΕ από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Προφανώς ο κλάδος επιβαρύνεται από το γεγονός ότι ενώ υπογράφονται από όλους τους εμπλεκόμενους οι ΣΣΕ εντούτοις ελάχιστοι εφαρμόζουν τα συμφωνηθέντα.
Είναι πλέον παραπάνω από σίγουρο ότι αυτή η ασυνέπεια των εργοδοτών θα προκαλέσει τριβές που θα προέρχονται από την δικαιολογημένη αγανάκτηση των πληρωμάτων.
Επιπλέον θεωρούμε ότι οι οργανικές συνθέσεις που ισχύουν σήμερα πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους και δεν εγγυούνται την ασφαλή εργασία, καθώς έχουν διαφοροποιηθεί τα μεγέθη των πλοίων ο φόρτος εργασίας οι καιρικές συνθήκες κλπ.
Επίσης στο παρελθόν έχουν συμβεί σοβαρά περιστατικά ατυχημάτων ακόμα και θανατηφόρα που ίσως να μην είχαν συμβεί εάν η επάρκεια του πληρώματος ήταν αυτή που χρειαζόταν.
Κύριοι πρέπει άμεσα να κατατεθούν ρυθμίσεις και νόμοι δηλαδή ένας σύγχρονος κανονισμός λιμένος που να προβλέπει προδιαγραφές, εξοπλισμό δυνατότητες για τα σκάφη που εκτελούν πυρασφάλειες αφιξοαναχωρήσεις σε δυσμενείς συνθήκες και άλλες επικίνδυνες εργασίες γιατί ακίνδυνες εργασίες σε αυτήν την δουλειά δεν υπάρχουν και ουδείς μπορεί να ισχυριστεί το αντίθετο.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...