Ταξική Ενότητα Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν.Χανίων: Οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας δεν θα περάσουν!

Δημοσιεύτηκε στις

Το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας στο σωματείο ξενοδοχοϋπάλληλων στηρίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις των συναδέλφων σε όλο τον Νομό, ώστε να εφαρμοστεί στην πράξη η  τοπική ΚΣΣΕ.

Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Είμαστε διπλά σε κάθε εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι διεκδικεί να μην δουλεύει απλήρωτες υπερωρίες, που διεκδικεί ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια  ποινικοποίησης του αγώνα των συναδέλφων, όπως αύτη που έγινε σε μεγάλο ξενοδοχείο στην περιοχή του Πλατανιά. Η εργοδοσία με απαράδεκτες μεθοδεύσεις απολύει συνάδελφο επειδή “τόλμησε” να διεκδικήσει την εφαρμογή της τοπικής ΚΣΕΕ. Στηρίζουμε έμπρακτα την πρωτοπόρο συνάδελφο, απαιτούμε να παρθεί πίσω η απαράδεκτη και παράνομη απόλυση.

Καλούμε την διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπάλληλων να συγκαλέσει έκτακτο Δ.Σ ώστε να καθοριστούν οι ενέργειες του σωματείου για να παρθεί πίσω η απόλυση. Να πάρουν δημοσιά θέση μαζί με την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων ενάντια στην προσπάθεια τρομοκράτησης των  εργαζομένων.

Καλούμε τους συνάδελφους να οργανωθούν στο σωματείο, να ορθώσουν τοίχος αντίστασης σε κάθε τόπο δουλείας, ώστε να μείνει στα χαρτιά ο άθλιος αντεργατικός νόμος για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που λύνει τα χεριά της εργοδοσίας. Η εργατική τάξη δεν τρομοκρατείται!

Κυβέρνηση και εργοδότες μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους! Δεν θα τους περάσει!

Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, απέδειξαν ότι η οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία τους, η ενεργή συμμετοχή στους αγώνες είναι η μόνη λύση ώστε να διασφαλιστούν τα εργασιακά μας δικαιώματα, να εφαρμοστεί η τοπική ΚΣΣΕ στους χώρους δουλειάς.  

Η οργάνωση στα σωματεία, η δημιουργία επιχειρησιακών σωματείων σε κάθε χώρο δουλειάς, η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων στον κλάδο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι αυτό που πιέζει την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

  • Να παρθεί πίσω η παράνομη απόλυση της συναδέλφου
  • Υποχρεωτική εφαρμογή της τοπικής ΚΣΣΕ
  • 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο για ΟΛΟΥΣ

 ΟΧΙ στη ζωή λάστιχο – Δουλειά με δικαιώματα

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...