Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στηρίζει το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – απάντηση στο αντιδραστικό νομοσχέδιο

Δημοσιεύτηκε στις

Την Δευτέρα 28 Ιουνίου παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση το σχέδιο για το “νέο αναβαθμισμένο σχολείο”. Πρόκειται για την περαιτέρω προσαρμογή της σχολικής λειτουργίας στο να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του κεφαλαίου και όχι των μαθητών. Μαζί με την εφαρμογή όλων των νομοθετικών διατάξεων που ψηφίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια, συνιστούν αντιδραστική παρέμβαση στον πυρήνα της εκπαιδευτικής διαδικασίαςΣτο τι και πώς μαθαίνουν οι μαθητές, στο τι και πώς διδάσκει ο εκπαιδευτικός και σε τι εργασιακό περιβάλλον θα δουλεύει από εδώ και εμπρός.

Ένα νομοσχέδιο που υποβαθμίζει την μόρφωση, εισάγει την επιχειρηματική λειτουργία των σχολείων για την ανεύρεση πόρων και την χρηματοδότηση των σχολείων με δωρεές, χορηγίες και παροχές από τρίτους. Επιπλέον η κυβέρνηση απαξιώνει τον ρόλο των εκπαιδευτικών, «καλός» εκπαιδευτικός για το υπουργείο θα είναι αυτός που «κυνηγάει» χορηγούς, διδάσκει από τα κιτάπια των επιχειρήσεων, διαχωρίζει τους μαθητές του και… δεν φέρνει αντιρρήσεις.

Το ΕΚΠ στηρίζει το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – απάντηση στο αντιδραστικό νομοσχέδιο που δίνουν σήμερα εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, με συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, στις 7 μ.μ., από τα Προπύλαια. Σε αυτό καλούν δεκάδες σωματεία εκπαιδευτικών και η ΟΛΜΕ, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και άλλες Ενώσεις Γονέων, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας κ.ά., δηλώνοντας: «Δεν θα περάσει το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που μετατρέπει το σχολείο σε επιχείρηση, γενικεύει τις μορφωτικές ανισότητες και απαξιώνει τον εκπαιδευτικό»

Περισσότερα

Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Δημοσίων Σχολείων Αθήνας: Στην πρώτη γραμμή ενάντια στον αντεργατικό οδοστρωτήρα της 13ωρης δουλειάς

Στην πρώτη γραμμή ενάντια στον αντεργατικό οδοστρωτήρα της 13ωρης δουλειάς Το Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών...

Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών Τροφίμων Ν. Αχαΐας : Καταγγελία για ξυλοδαρμό εργαζόμενου επειδή ζήτησε την άδεια του

Το κλαδικό Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών Αχαΐας, καταγγέλλει την εργοδοσία γνωστής εταιρείας εμπορίας και...