Συνδικάτο Εργατ. Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής : Για τις ηλεκτρονικές εκλογές στην ΠΑΣΥΠ_Γερμανός

Δημοσιεύτηκε στις

ΑΝΚ ΣΕΤΗΠ για την διεξαγωγή ηλεκτρονικών εκλογών στο σωματείο ΠΑΣΥΠ – ΓΕΡΜΑΝΟΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ – ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

                 Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από την ψήφιση του νομοσχεδίου – έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑκαι οι δυνάμεις της ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ (που τώρα μοστράρουν ως Ενιαία Δύναμη) που πλειοψηφούν στην ΟΜΕ – ΟΤΕ και στα επιχειρησιακά σωματεία του ομίλου ΟΤΕ, έρχονται να τον κάνουν πράξη, ξεκινώντας από το νεοϊδρυθέν σωματείου για τους εργαζόμενους στην Γερμανός (ΠΑΣΥΠ Γερμανός).

                 Πιστοί υπηρέτες των εργοδοτών αλλά και των κομμάτων που εκπροσωπούν, ξαφνικά μέσα σε 2 μέρες πριν την έναρξη των εκλογών, η εφορευτική επιτροπή αποφάσισε την διεξαγωγή τους με αποκλειστική ηλεκτρονική ψηφοφορία με αφορμή δήθεν την πανδημία του κορονοιού, κόντρα στις αποφάσεις του ΔΣ, της γενικής συνέλευσης και του καταστατικού του σωματείου.

                 Είναι οι ίδιες δυνάμεις που 1,5 χρόνο τώρα, δεν έχουν διεκδικήσει ούτε ένα μέτρο προστασίας για τους εργαζόμενους στα καταστήματα και στις αποθήκες του Γερμανού, που με τις ανακοινώσεις καλούσαν σε υποταγή στα μέτρα (ποια μέτρα αναρωτιόμαστεεμείς) που υιοθετεί η εργοδοσία.

                 Οι δυνάμεις αυτές κάνουν πράξη τον σχεδιασμό των επιχειρηματικών ομίλων, που θέλουν εργαζόμενους μακριά και πέρα από τις συλλογικές διαδικασίες των συνδικάτων. Με την απόφαση για ηλεκτρονική ψηφοφορία, πετάν για άλλη μια φορά στον κάλαθο των αχρήστων τις απεργιακές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις των χιλιάδων εργαζομένων το προηγούμενο διάστημα, εργαζόμενων και στον Όμιλο ΟΤΕ, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

                 Επιπλέον με τις διάτρητες διαδικασίες μπάζουν ανοιχτά τη νοθεία στα σωματεία, αφού κανείς δε μπορεί να διασφαλίσει ποιος θα ψηφίζει (ταυτοποίηση) και το βασικότερο αν θα ψηφίζει ελεύθερα, αποδεσμευμένος από τους εκβιασμούς των προϊσταμένων και της εργοδοσίας γενικότερα.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

                 Ακόμα περισσότερο οι διαδικασίες αυτές μας απομονώνουν, μας σπρώχνουν μακριά από τις συλλογικές διαδικασίες και δράσεις των σωματείων μας, μας αφαιρούν τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή μεταξύ μας οι εργαζόμενοι, να συζητήσουμε, να αντιπαρατεθούμε, να προβληματιστούμε και να αποφασίσουμε συλλογικά πως θα βελτιώσουμε τις συνθήκες και τους όρους δουλειάς. Επιπλέον μας σπρώχνουν στον ατομικισμό, στην απομόνωση αφού ο καθένας με έναν κλικ από τον καναπέ του θα μπορεί να ψηφίζει και τελικά λειτουργούν διαλυτικά για τα σωματεία μας, εκεί δηλαδή που οι εργαζόμενοι έχουμε την μεγαλύτερη δύναμη γιατί είμαστε μαζικά οργανωμένοι.

                 Με αυτόν τον τρόπο υπηρετούν τις στοχεύσεις των επιχειρήσεων που δεν είναι άλλες από το να είναι ο εργαζόμενος μόνος, έκθετος στις μεθοδεύσεις τους και ευάλωτος. Αυτό τον σκοπό εξυπηρετεί και η στάση των υπόλοιπων «αριστερών – προοδευτικών» δυνάμεων που φλερτάρουν με αυτές τις διαδικασίες, δίνοντας έτσι το περιθώριο σε εργοδοσία και κυβέρνηση να μας επιτίθενται με μεγαλύτερη ευελιξία.

                 Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου να καταδικάσουν με ψηφίσματα/αποφάσεις,  με την ίδια τους την στάση τις πρακτικές αυτές και να ενισχύσουμε την πάλη ώστε το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά.

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...