Σωματείο Εργαζ. Νοσοκομείου Θριασείου : Συμμετοχή των εργαζομένων των Δημόσιων Μονάδων Υγείας στην Κατασκήνωση του Υπουργείου Υγείας.

Δημοσιεύτηκε στις

Συμμετοχή των εργαζομένων των Δημόσιων Μονάδων Υγείας στην Κατασκήνωση του Υπουργείου Υγείας.

Σοβαρά προβλήματα σε χιλιάδες οικογένειες εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας, που αδυνατούν να κάνουν έστω και ολιγοήμερες διακοπές, προκαλεί η αδυναμία του προγράμματος καλοκαιρινών κατασκηνώσεων του Υπουργείου Υγείας να καλύψει τις ανάγκες.

Ακόμα και για τις λιγοστές θέσεις της μοναδικής κατασκήνωσης του υπουργείου Υγείας στον Αγ. Ανδρέα ΔΕΝ υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση των εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας, στερώντας τη δυνατότητα στους περισσότερους ακόμα και να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η σχετική απόφαση (Α1α/Γ.Π.οικ. 17398-18/03/2021) με την οποία ανατίθεται – για άλλη μια φορά, όπως με όλες τις κυβερνήσεις – η οργάνωση και λειτουργία της Κατασκήνωσης στον Πανελλήνιο Σύλλογο των Υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας και η σχετική ενημερωτική ανακοίνωση για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής (με ημερομηνία έκδοσης στις 25 Ιουνίου και με προθεσμία υποβολής δηλώσεων από 28 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου) δεν κοινοποιήθηκαν στις δημόσιες μονάδες υγείας.

Στην ενημερωτική ανακοίνωση ΔΕΝ υπάρχει η παραμικρή αναφορά στη διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής στην περίπτωση που οι δηλώσεις συμμετοχής είναι περισσότερες από τις διαθέσιμες θέσεις στην κατασκήνωση.

Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, που λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουμε υποστεί μεγάλες περικοπές στο εισόδημα μας, η εξασφάλιση κατασκηνώσεων για τις υγειονομικούς και τις οικογένειες τους (με αδιαμφισβήτητα τα οφέλη: κοινωνικοποίηση – αναψυχή – θερινές διακοπές κ.α.)   αποτελεί αναγκαιότητα αλλά και υποχρέωσή του κράτους.

Ζητάμε:

► να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλισθεί, με ευθύνη του κράτους, η συμμετοχή των  υγειονομικών και των οικογενειών τους σε καλοκαιρινές κατασκηνώσεις, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

► να δημιουργηθούν οι αναγκαίες δημόσιες υποδομές, με εκπαιδευμένο, επαρκές προσωπικό και να λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των κατασκηνωτών και των εργαζομένων στις κατασκηνώσεις

► να ενημερώνονται έγκαιρα οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες υγείας για να μπορούν να καταθέτουν αίτηση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι.

► να δοθεί άμεσα η δυνατότητα υποβολής συμπληρωματικών δηλώσεων συμμετοχής για τις Β (22/7 έως 4/8), Γ (6/8 έως 17/8) και Δ (19/8 έως 29/8) κατασκηνωτικές περιόδους και να καθορισθούν σαφή κριτήρια και αντικειμενική διαδικασία επιλογής 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...