Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής : Να παρθεί πίσω η απόλυση !

Δημοσιεύτηκε στις

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΛΥΣΗ!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι στη CCS,

            Η εργοδοσία της εταιρείας προχώρησε σήμερα 28/6, στην απόλυση συναδέλφου, με το πρόσχημα της χαμηλής απόδοσης, απαιτώντας μάλιστα από τον συνάδελφο να αποχωρήσει άμεσα από την εταιρεία. Όμως, δεν μπορούν να κρύψουν πίσω από τις δικαιολογίες που δίνουν, πως ο συνάδελφος απολύεται λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης και της αποφασιστικής συμμετοχής του στις απεργιακές μάχες που έδωσαν οι εργαζόμενοι όλης της χώρας ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ.

            Η απόλυση του συναδέλφουδείχνει καθαρά πόσο αναλώσιμους θεωρούν τους εργαζόμενους οι εργοδότες και έρχεται να προστεθεί σε σειρά άλλων απολύσεων που έχουν γίνει στον κλάδο τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας (Omilia, Novibet, Beat, IBM).Παράλληλα, δείχνει πως οι εργοδότες δεν διστάζουν να απολύσουν όποιον σηκώνει κεφάλι, όποιον διεκδικεί καλύτερες συνθήκες εργασίας, όποιον προσπαθεί να βάλει εμπόδιο σε κατακτήσεις δεκαετιών που οι κυβερνήσεις προσπαθούν να ξηλώσουν.

ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ!

Είναι γελασμένοι πως θα μας φοβίσουν και θα μας σταματήσουν με τις απολύσεις των πρωτοπόρων συναδέλφων, με το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης. Στην προσπάθεια που κάνουν εργοδότες και κυβέρνηση να κάμψουν κάθε αντίσταση, εμείς οργανωμένα προκρίνουμε τις δικές μας ανάγκες. Διεκδικούμε με βάση το τι είναι σύγχρονο για εμάς, γιατί γνωρίζουμε πως σύγχρονο για τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις τους είναι ο μεσαίωνας στις εργασιακές σχέσεις, η κατάργηση του 8ωρου, η εντατικοποίηση, η δουλειά-λάστιχο.

Η δύναμή μας για να βάλουμε φρένο στην επιθετικότητα της εργοδοσίας, για να προτάξουμε τις ανάγκες μας, για να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν και μας ανήκουν, είναι η οργάνωσή μας, η συμμετοχή μας στο κλαδικό μας Σωματείο, το ΣΕΤΗΠ. Μέσα από αυτό μπορούμε να συζητήσουμε, να συντονιστούμε και να οργανώσουμε τη δράση μας με τους υπόλοιπους συναδέλφους του κλάδου, με τους οποίους βιώνουμε κοινά προβλήματα και έχουμε κοινές ανάγκες και κοινές ανησυχίες.

Αυτή η δύναμή μας φάνηκε στη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων του κλάδου στις απεργίες ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ, που αποτελεί οδοστρωτήρα των δικαιωμάτων μας. Φάνηκε πως μπορούμε να παίξουμε αποφασιστικό ρόλο όταν είμαστε οργανωμένοι και αποφασισμένοι, πως μπορούμε να πετάξουμε τα σχέδιά τους στο καλάθι των αχρήστων!

Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, η διεκδίκηση των αναγκών μας δεν αποτελεί ατομική υπόθεση.

Απαντάμε συλλογικά – Οργανωνόμαστε και δυναμώνουμετο ΣΕΤΗΠ

Απαιτούμε:

  • Να παρθεί πίσω η απόλυση του συναδέλφου
  • Κανένα χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...