Εργατικό Κέντρο Λαυρίου Αν. Αττικής : Για την προσπάθεια των εφοπλιστών να βγάλουν παράνομη την απεργία των Ναυτεργατών.

Δημοσιεύτηκε στις

Πριν ακόμα η κυβέρνηση φέρει το νομοσχέδιο-έκτρωμα, οι εφοπλιστές ενιαία μέσα από την εργοδοτική τους ένωση, άρχισαν να ξεσαλώνουν. Με αφορμή την Πανελλαδική-Πανεργατική απεργία στις 10 Ιούνη, προχώρησαν στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να βγάλουν παράνομη και καταχρηστική την απεργία όλων των ναυτεργατικών σωματείων.

Η συγκεκριμένη ενέργεια των εφοπλιστών είναι μια πρώτη γεύση του τι θα επακολουθήσει σε όλους τους εργασιακούς χώρους αν περάσει το νομοσχέδιο-τερατούργημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση χέρι-χερι με εφοπλιστές και Βιομήχανους.

Θέλουν να φέρουν έναν εργασιακό μεσαίωνα με εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους, χωρίς δικαιώματα,  στην γωνία δεμένους χειροπόδαρα, έρμαια της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης για τα κέρδη των παράσιτων της κοινωνίας,  των καπιταλιστών.  

Τώρα είναι η ώρα η εργατική τάξη να πάρει την υπόθεση της ζωής της στα δικά της χέρια. Να βγει στην αντεπίθεση, να ανατρέψει την πολιτική που τσακίζει την ζωή της για τα κέρδη των αφεντικών.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε λαϊκό ξεσηκωμό να πάρουν μέρος στην απεργία στις 10 Ιουνίου και στις συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος σε όλη τη χώρα.

Είμαστε στο πλευρό των Ναυτεργατών και με όπλο την αλληλεγγύη μας θα σπάσουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας. Στις 10 Ιούνη  δεν θα  γυρίσει ούτε γρανάζι ούτε προπέλα το αντεργατικό έκτρωμα δεν θα περάσει.

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...