Ανακοίνωση ΕΣΑΚ ALPHA ως απάντηση στην ανακοίνωση του Συλλόγου της ALPHA BANK για τους “αρνητές” των εμβολιασμών

Δημοσιεύτηκε στις

Θρασύτατη ομολογία για τη χιονοστιβάδα αντεργατικών μέτρων που φέρνει το νομοσχέδιο- έκτρωμα της ΝΔ η ανακοίνωση της πλειοψηφίας του Συλλόγου

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 10 ΙΟΥΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ 10πμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με μια επιστολή – κόλαφο κατά των εργαζομένων η παράταξη της ΝΔ στο Σύλλογο αποκαλύπτει τα βρώμικα σχέδια των εργοδοτών για το μέλλον μας. Με περίσσιο κυνισμό αξιοποιούν επικοινωνιακά το θέμα των αναγκαίων εμβολιασμών. Παίρνουν σβάρνα όλα τα κανάλια και προπαγανδίζουν ως θετικό ουσιαστικά το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που μεταξύ άλλων εξυψώνει το διευθυντικό δικαίωμα ενάντια στα εργασιακά μας δικαιώματα. Φτάνουν στο σημείο να εκλιπαρούν τη Διοίκηση να κάνει χρήση του «διευθυντικού της δικαιώματος» και να θέσει σε αναστολή εργαζόμενους, να μην τους πληρώνει καν εφόσον αυτοί δεν έχουν εμβολιαστεί. Με το νομοσχέδιο που κατέθεσε η Κυβέρνηση της ΝΔ άλλωστε δίνεται η δυνατότητα στον εργοδότη να επιβάλει αναστολή σύμβασης χωρίς αποδοχές και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη στον εργαζόμενο. Πώς δεν μας είπαν να ανοίξει η Σπιναλόγκα ή να φορούν σε αυτούς τους εργαζόμενους ένα αστέρι στο πέτο για να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους!

Κρύβουν μέσα από αυτή την επιστολή τις παλινωδίες και τις εγκληματικές ευθύνες κυβέρνησης – εργοδοσίας για τη διαχείριση της πανδημίας. Με θράσος μας «κουνούν το δάχτυλο» πως τα μέτρα προστασίας είναι υποχρέωση ατομική, πως τάχα κόπτονται για την υγεία τη δική μας και των οικογενειών μας. Ξεχνούν όμως να μας ενημερώσουν για την εργοδοτική αυθαιρεσία που εκδηλώνεται σε βάρος των εργαζομένων στην ALPHA BANK μήνες τώρα! Άχνα δεν έβγαλαν ούτε όταν η εργοδοσία προσάρμοζε τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα μέτρα της ούτε καν όταν τους καταγγέλλαμε συγκεκριμένα ότι υπάρχουν χώροι που με ευθύνη της εργοδοσίας αποκρύπτονταν κρούσματα. Λέξη δεν ξεστόμισαν για την ανάγκη να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας, να ανοίξουν ΜΕΘ, να προσληφθούν γιατροί. Ξέχασαν να μας πουν ότι η ίδια η Κυβέρνηση μας εκθέτει σε κίνδυνο αφού αρκεί για παράδειγμα μια δήλωση των εργαζομένων ότι είχαν αρνητικό αποτέλεσμα στο self test, χωρίς καν να μπορεί να εξακριβωθεί ότι όντως υποβληθήκαμε σε τεστ. Και μάλιστα ενημερωνόμαστε ότι ακόμη και αυτό το μέτρο των δωρεάν self test θα πάψει να ισχύει από τα μέσα Ιούνη….

Είναι πραγματικά περίσσιο το θράσος και η υποκρισία τους!

Η αλήθεια είναι ότι η πανδημία άνοιξε την όρεξη της Τράπεζας και των μετόχων για να περάσουν ό,τι αντιδραστικό σχεδίαζαν χρόνια τώρα. Μέχρι και το αίσχος της μονιμοποίησης της τηλεργασίας αξιοποίησαν την περίοδο της πανδημίας. Ανάγκασαν τους εργαζόμενους που αντικειμενικά φοβούνταν να πηγαίνουν στην εργασία τους εν μέσω πανδημίας, χωρίς μέτρα προστασίας της υγείας μας σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα καταστήματα της τράπεζας. Όμως η τηλεργασία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ. Αντίθετα, η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας μπορεί να αποτρέψει τις καταστροφικές συνέπειες του ιού.

Αλήθεια, σε όσους τελικά δεν εμβολιαστούν, ποια θα είναι η πρόταση του Συλλόγου; Η απόλυσή τους; Γιατί και με αυτή την επιστολή η πλειοψηφία του Συλλόγου συνειδητά φτιάχνει προσχήματα για να περάσει το νομοσχέδιο– οδοστρωτήρας! Με αφορμή το ευαίσθητο θέμα της υγείας υιοθετούν την άκρως επικίνδυνη θέση για τους εργαζόμενους που ακούει στο όνομα «άσκηση διευθυντικού δικαιώματος». Κι έτσι απλά η Τράπεζα θα ασκεί το διευθυντικό της δικαίωμα όταν ο εργαζόμενος δεν θα συμμορφώνεται με τη «νόμιμη» επιβολή της 10ωρης εργασίας, με την επέκταση της τηλεργασίας, την Κυριακάτικη εργασία, όταν δεν θα ανταποκριθεί στην επίτευξη των στόχων κ.α.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, Γυρνάμε την πλάτη στις συνδικαλιστικές ηγεσίας ΓΣΕΕ και Συλλόγου. Καμία σχέση δεν έχουν με τα δικαιώματά μας, παρά μόνο με την εργοδοσία και τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης. Ο ρόλος και η θέση των εργαζομένων στην ALPHA BANK  είναι μαζί με όλους τους εργαζόμενους για την υπεράσπιση όλων όσων με μανία προσπαθούν να καταστρατηγήσουν, για τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των δικαιωμάτων μας στη δουλειά, στη ζωή.

 Κλιμακώνουμε τον αγώνα απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 10πμ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

 

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...