Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας : Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΟΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους 40 απολυμένους συναδέλφους στα Μεταλλεία της Χαλκιδικής οι οποίοι ‘’εν μια νυκτί’’ πετάχτηκαν στον δρόμο από την εργολαβική εταιρεία ΤΕΧΝΟΧΗΜΙΚΗ στο μεταλλείο Μαύρων Πετρών της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ.

Τα «προνόμια» που έδωσε η κυβέρνηση στην εταιρεία που εκμεταλλεύεται κα καρπώνεται τον ΟΡΥΚΤΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ, τη στιγμή που μάλιστα διαφημίζεται σε όλη την Ελλάδα ως η νέα «χρυσή» επενδυτική συμφωνία η οποία τάχα θα διασφάλιζε τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας και θα δημιουργούσε τουλάχιστον 1600 νέες «καλοπληρωμένες» θέσεις εργασίας, όχι μόνο δεν έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα και για τους εργαζόμενους, αλλά ανα πάσα στιγμή συνάπτει η σταματά συνεργασίες με εργολαβικές εταιρείες παντός τύπου, με αποτέλεσμα την ανασφάλεια των εργαζομένων που ανεξέλεγκτα μπορούν να απολυθούν αυξάνοντας την μαύρη λίστα της τεράστιας ανεργίας που υπάρχει στην Χώρα μας.

Η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τα νομοσχέδια τους έχουν απελευθερώσει τελείως τις απολύσεις με αποτέλεσμα να έχουν ανάψει το «πράσινο φώς» στην εργοδοσία να ξεσαλώνει εις βάρος των εργαζόμενων. Ακόμα περισσότερο ξεσάλωμα αναμένεται αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα εργασιακά.

Απαιτούμε :

 Όλοι οι απολυμένοι συνάδελφοι να απορροφηθούν στο έργο με ευθύνη της εκμεταλλεύτριας εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ AE η οποία να διασφαλίσει ότι δεν θα χάσουν τίποτα και από τα δικαιώματά τους.
 Να δοθεί άμεσα επίδομα ανεργίας σε όλους τους απολυμένους για όσο χρονικό διάστημα είναι εκτός έργου, με ευθύνη της κυβέρνησης.
 Να υπογραφτεί Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον κλάδο των μεταλλωρύχων για να μπει τάξη στην εργασιακή ζούγκλα, καθώς και Επιχειρησιακές Συμβάσεις με κατοχυρωμένα δικαιώματα και για τους εργαζόμενους σε εργολαβικές εταιρίες.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ.
ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...