Εργατικό Κέντρο Πειραιά : 10 Ιούνη Απεργούμε

Δημοσιεύτηκε στις

10 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

Η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει το άσπρο μαύρο

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο-οδοστρωτήρα για το 8ωρο, τις Συλλογικές Συμβάσεις, τη συνδικαλιστική οργάνωση και τη συλλογική δράση. Προκλητικά μάλιστα ο υπουργός Εργασίας, Κ. Χατζηδάκης, δήλωσε πως το νομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα στα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα «είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά», κομπάζοντας ότι «η Ελλάδα ακολουθεί τις πολιτικές των πιο προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών» και ότι πρόκειται για «ρυθμίσεις που ισχύουν σε όλη την Ευρώπη» και είναι «σύγχρονος τρόπος», δείχνοντας ότι το αποκαλούμενο ευρωπαϊκό κεκτημένο στα Εργασιακά είναι εφιάλτης για τους εργαζόμενους.  

Μάλιστα, το νομοσχέδιο που κατέθεσαν έχει ακόμη πιο αντιδραστικές διατάξεις από αυτές που είχαν παρουσιαστεί, καθώς εάν μια απεργία πρωτοβάθμιου Σωματείου κριθεί παράνομη από τα δικαστήρια (όπως γίνεται δηλαδή για το 99% των απεργιών) τότε, δεν θα υπάρχει δικαίωμα επαναπροκήρυξής της! Επίσης, θεσπίζεται «αστική ευθύνη για συνδικαλιστές οι οποίοι ασκούν βία ή γενικότερα προβαίνουν σε παράνομες πράξεις κατά τη διάρκεια απεργιών», σε μια ακόμα προσπάθεια τρομοκράτησης και οικονομικού στραγγαλισμού των συνδικάτων, με διατάξεις – λάστιχο που θα ενεργοποιούνται σύμφωνα με τα «θέλω» της εργοδοσίας για να χτυπηθεί το απεργιακό δικαίωμα.

Το νομοσχέδιο έκτρωμα δεν παίρνει διορθώσεις ούτε βελτιώσεις.

Να μην κατατεθεί!

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους να προσπεράσουν την ηγεσία της ΓΣΕΕ που «βλέπει θετικές πλευρές στο νομοσχέδιο». Κάτω από την πίεση εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, αναγκάστηκε να προκηρύξει απεργία, με αίτημα να «βελτιωθεί το νομοσχέδιο». Αποδεικνύει ακόμα μια φορά ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία στη διάθεση της κυβέρνησης και των εργοδοτικών ενώσεων. Όσα ψέματα κι αν χρησιμοποιούν η κυβέρνηση και οι εργοδοτικές ενώσεις, όσο φτιασίδωμα προσπαθεί να του ρίξει η ηγεσία της ΓΣΕΕ, το νομοθετικό έκτρωμα ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ, η θέση του είναι στο καλάθι των σκουπιδιών!

 

Να δυναμώσει το απεργιακό μέτωπο

Η επιτυχία της απεργίας στις 10 Ιούνη θα αποτελέσει μια αποφασιστική απάντηση στο «μαύρο μπλοκ» κυβέρνησης, εφοπλιστών και αστικών ΜΜΕ που με την πρώτη ευκαιρία ενεργοποιούν μηχανισμούς συκοφάντησης και καταστολής απέναντι στους εργατικούς αγώνες και στο δικαίωμα στην απεργία! Όμως δεν θα τους περάσει. Όπως και στο παρελθόν, με την πείρα που έχει το εργατικό κίνημα από τους αγώνες στο λιμάνι, με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία, με αλληλεγγύη όλου του λαού στους δίκαιους αγώνες μας, η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο! Δεν υπάρχει βήμα πίσω για υποχώρηση! Το απεργιακό κάλεσμα των να φτάσει παντού, σε όλους τους κλάδους, σε κάθε εργασιακό χώρο. Να μην επιτρέψουμε τη ραγδαία επιδείνωση της ζωής μας! Να μη μείνει εργαζόμενος ανενημέρωτος για το περιεχόμενο του αντεργατικού εκτρώματος!

Διεκδικούμε:

  1. Την κατάργηση των νόμων διευθέτησης του χρόνου εργασίας.
  2. Την κατάργηση του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών.
  3. Την κατάργηση των νόμων που περιορίζουν το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων.
  4. Την κατάργηση του «μίνι Εργασιακού» του Χατζηδάκη που πέρασε εν μέσω πανδημίας με το χαρακτήρα του προσωρινού, αλλά με στόχο να μείνει μόνιμα.

Τώρα είναι η ώρα σε κάθε χώρο δουλειάς να σημάνει αγωνιστικός απεργιακός ξεσηκωμός για να μην κατατεθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο έκτρωμα!

Προετοιμάζουμε απεργία, δυναμώνοντας την πάλη των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους και τους χώρους δουλειάς

Καλούμε όλα τα σωματεία, συνολικά τους εργαζόμενους να οργανώσουμε την απεργιακή μας απάντηση στις 10 Ιούνη

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10πμ στην Πλ. Καραϊσκάκη

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...