Εργατικό Κέντρο Λαυρίου Αν. Αττικής : Για την απαίτηση της εργοδοσίας της Goldair να της παρέχονται προς εκμετάλλευση εργαζόμενοι

Δημοσιεύτηκε στις

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ GOLDAIR ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΆΡΘΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ.

Την ώρα που η Διοίκηση του Αεροδρομίου Αθηνών, με πρόσχημα ότι η παρουσία τους θα ελλόχευε τον κίνδυνο του συγχρωτισμού!!! (εδώ φυσικά γελάνε και οι πέτρες, σε ένα χώρο που εργαζόμενοι και επιβάτες στοιβάζονται σαν σαρδέλες σε αεροπλάνα και ΜΜΜ), παρεμπόδισε δύο εκλεγμένους συνδικαλιστές μέλη του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Αν.Αττικής να ενημερώσουν τους εργαζόμενους στο χώρο της επίγειας εξυπηρέτησης του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, για το κατάπτυστο νομοσχέδιο που καταργεί και με την βούλα, το 8ωρο, την Κυριακή αργία, την συνδικαλιστική δράση, το δικαίωμα στη απεργία, την ίδια ώρα η εργοδοσία της GOLDAIR αποθρασυσμένη από την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης απαιτούσε,μέσω της διαβούλευσης του νέου νομοσχεδίου, να της παρέχονται προς εκμετάλλευση εργαζόμενοι με όρους σύγχρονης σκλαβιάς, καθώς απ’ ότι φαίνεται το απαράδεκτο νομοσχέδιο-τερατούργημα της άνοιξε την όρεξη, της φαίνεται λίγο και θέλει να τσακίσει περαιτέρω την ζωή των εργαζομένων. (Επισυνάπτεται στο τέλος η παρέμβασή και οι απαιτήσεις της εργοδοσίας της GOLDAIR στην διαβούλευση του νομοσχέδιου -έκτρωμα)

Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι εργοδοσία και αστικές κυβερνήσεις δεν έχουν όριο.Ο στόχος τους είναι να τσακίσουν την ζωή μας για τα κέρδη τους.

Καταγγέλλουμε την Διοίκηση του Αεροδρομίου Αθηνών για την παρεμπόδιση των συνδικαλιστών μας να ενημερώσουν τους εργαζόμενους. Φάνηκε ότι το πρόβλημα δεν είναι (η γελοία δικαιολογία) του συγχρωτισμού, αλλά να μην φτάσει το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για οργάνωση των εργαζομένων κόντρα στις επιδιώξεις την αφεντικών να δουλεύουμε σαν σκλάβοι.

Καμία αναμονή. Στην απεργία στις 10 Ιουνίου να παραλύσουν τα πάντα, κανείς εργάτης να μην δουλέψει,να στείλουμε το μήνυμα ότι το νομοσχέδιο-έκτρωμα απορρίπτεται από την εργατική τάξη.  Σκλάβοι  του 21ουαιώνα δεν θα γίνουμε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 10ΠΜ.

Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Αν. Αττικής την Πέμπτη 10 Ιούνη στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας στο Κορωπί.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...