Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία – Εργατικό Κέντρο Θήβας : Για τη συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου ενόψει της απεργίας στις 10 Ιούνη

Δημοσιεύτηκε στις

Την Πέμπτη 10 Ιούνη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης που καταργεί το 8ωρο, θεσμοθετεί το 10ωρο, τις απλήρωτες υπερωρίες, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, επιβάλει νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία.

Αγωνιζόμαστε για σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, για 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο χωρίς μείωση των απολαβών, με πραγματικά σύγχρονα δικαιώματα. Παλεύουμε για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που έχουν ψηφιστεί επί σειρά ετών και απ’ όλες τις κυβερνήσεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ).

Γιατί μπορούμε σήμερα, με την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, εμείς και οι οικογένειές μας να ζήσουμε καλύτερα κόντρα στον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν για να αυγαταίνουν τα κέρδη των λίγων, μιας χούφτας βιομηχάνων.

Τις λίγες μέρες που απομένουν δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας με κάθε τρόπο (Δ.Σ., Γ.Σ, συσκέψεις, περιοδείες, εξορμήσεις, ενημερώσεις, περιφρουρήσεις, την ίδια την ημέρα της Απεργίας, στις πύλες των εργοστασίων για την προάσπιση των αποφάσεων που έχουν παρθεί). Να μη μείνει εργάτης που δε θα ενημερωθεί, δε θα συζητηθεί, δε θα προβληματιστεί. Οι δυνάμεις μας στο συνδικαλιστικό κίνημα θα πρωτοστατήσουν, όπως πάντα, σε αυτήν την κατεύθυνση. 

Η επιτυχία της απεργίας θα κριθεί στους χώρους δουλειάς, με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία,  τη μαζική παρουσία στις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα (και όχι μόνο στην Αθήνα), την πλατιά ενημέρωση όλου του λαού, την συμπόρευση με τους συναδέλφους από το Δημόσιο, τους συνταξιούχους, τους εμπόρους κ.α. Για να ακουστεί δυνατά η απαίτησή μας σε ΟΛΗ την Ελλάδα: Αυτό το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί,  να αποσυρθεί εδώ και τώρα. 

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας, αφού πρώτα ομόφωνα αποφάσισε τη συμμετοχή στην Απεργία, ύστερα και κατά πλειοψηφία (ΣΑΕΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΣΚ) αποφάσισε την κάθοδο στην Αθήνα. Καλοπροαίρετα και πάντα με σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων θέσαμε στο Δ.Σ την άποψη ότι πρέπει να διοργανωθεί συγκέντρωση στη Θήβα πρώτον γιατί πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές περιοχές της Ελλάδας με ειδικό βάρος στο μήνυμα που μπορεί να εκπέμψει προς πάσα κατεύθυνση, δεύτερον ακριβώς γι αυτό το λόγο και την ίδια τη μέρα της απεργίας μπορεί να προκύψουν ζητήματα σε χώρους δουλειάς που να απαιτούν την δια ζώσης παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και τρίτον είναι αναντίστοιχο με την ίδια την στάση του Εργατικού Κέντρου από τη μια να μιλάει για απόρριψη του αντεργατικού νομοσχεδίου (και σωστά) και ταυτόχρονα να καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στην Αθήνα, μιας ΓΣΕΕ που αποδεδειγμένα πλέον, δια στόματος υπουργού εργασίας, από κοινού συνέταξε αυτό το νομοσχέδιο, έκανε ότι μπορούσε για να καθυστερήσει την αντίδραση των εργαζομένων, χλεύασε τους αγώνες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα και τώρα μιλάει για θετικές διατάξεις στο νομοσχέδιο και περιθώρια βελτιώσεων (και όχι συνολική απόρριψη).

Για όλους τους παραπάνω λόγους δε μπορούμε να συνταχτούμε με αυτήν την απόφαση της πλειοψηφίας και καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς, όλους τους εργαζόμενους και το λαό τα Θήβας σε Απεργιακή συγκέντρωση στις 10 Ιούνη, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.30 π.μ στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας. Είναι ώρα μάχης, ευθύνης αλλά και συμπερασμάτων για τον καθέναν μας.

ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...