Σωματείο Εργαζομένων ΦΑΓΕ Α.Ε: Όλοι την Πέμπτη στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα στις 10 το πρωί στα Προπύλαια

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες-φοι

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας, αποφάσισε τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της 10ης Ιούνη ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα που κατέθεσε η κυβέρνηση, ενάντια σε κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών.

Το αντεργατικό τερατούργημα δεν παίρνει ούτε βελτιώσεις, ούτε διορθώσεις, όπως επιμένουν οι εργατοπατέρες  της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ ( ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) παρά μόνο να αποσυρθεί!!!

Η επέκταση της απλήρωτης εργασίας μέσω της διευθέτησης των υπερωριών, σάμπως οι εργαζόμενοι θυσιάζουν τα σαββατοκύριακα τους στη δουλειά για να χουν μέρες ξεκούρασης το χειμώνα αποταμιεύοντας…ρεπό, η κυβέρνηση αξιοποιώντας τους νόμους προηγούμενων κυβερνήσεων χτυπούν και δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο το δικαίωμα στην απεργία κάνοντας ένα βήμα ακόμα παραπέρα στηρίζοντας τους απεργοσπάστες, μιλώντας για δημοκρατία και ελευθερία στο χώρο δουλειάς τη μέρα της απεργίας, τότε που όλοι γνωρίζουμε πως τα τηλέφωνα της εργοδοσίας παίρνουν φωτιά και οι εκβιασμοί για να μπουν για δουλειά οι εργαζόμενοι δίνουν και παίρνουν, με το νομοσχέδιο αυτό δίνουν ακόμα περισσότερο την ευχέρεια στην εργοδοσία να τρομοκρατεί τους εργάτες μέσω του ηλεκτρονικού φακελώματος των μητρώων των Σωματείων, εμποδίζοντας επί της ουσίας τα ταξικά Σωματεία, αυτά δηλαδή που βάζουν εμπόδια στους αντεργατικούς τους σχεδιασμούς,

Συναδέλφισσες-φοι

Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη για κανέναν εργαζόμενο, καμία πεπονόφλουδα πως <εδώ δε θα εφαρμοστούν αυτά, κλπ>. Ήδη καθημερινά βιώνουμε όλα τα αντεργατικά μέτρα που έχουν ψηφιστεί όλα αυτά τα χρόνια, με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, το πάγωμα τριετιών και επιδομάτων (γάμου, παιδιών, κλπ), τις προσλήψεις νέων εργαζόμενων με πολύ χαμηλότερους μισθούς και μεροκάματα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία που δεν…ψηφίστηκε για κάποιους άλλους εργαζόμενους, όπως λένε τα παπαγαλάκια της εργοδοσίας και των κομμάτων της συναίνεσης και της υποταγής, αλλά και για τους εργαζόμενους της ΦΑΓΕ.

Γι αυτό λοιπόν όλοι την Πέμπτη στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα στις 10 το πρωί στα Προπύλαια στο μπλοκ της Ομοσπονδίας μας με το πανό του Σωματείου, και την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι του εργοστασίου των Τρικάλων στην Κεντρική Πλατεία, με κοινό σύνθημα.

ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ, ΘΑ ΠΕΤΑΧΘΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...