Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων : Βροχή απολύσεων γονιών και ΑΜΕΑ

Δημοσιεύτηκε στις

  Βροχή απολύσεων γονιών και ΑΜΕΑ.

Είναι προκλητικό, είναι απαράδεκτο!!

Απολύουν εργαζόμενο-συνδικαλιστή του γονεϊκού κινήματος και μέλος του σωματείου Μισθωτών- Τεχνικών, πατέρα ανάπηρου παιδιού μετά από 12 χρόνια συνεχούς εργασίας.

Μετά την First data, timelo και τράπεζες και εταιρείες. Σήμερα στις 2 Ιουνίου η εκπρόσωπος της εταιρείας Ι. Δροσερός και ΣΙΑ Ο.Ε.  Σοφία Δροσερού ανακοίνωσε την απόλυση του εργαζόμενου πατέρα παιδιού με αναπηρία και προέδρου του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων Καμαρινό Γιάννη με την αιτιολογία «οικονομικές δυσκολίες  της εταιρείας»!!! Όλως τυχαίως σε όλες τις περιπτώσεις οι απολυμένοι είναι εργαζόμενοι με πολυετή εργασία, με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.

Ο εργαζόμενος το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν σε αναστολή (από τις 19 Δεκέμβρη), ενώ η εταιρεία λειτουργούσε κανονικά. Λίγες μέρες μετά την λήξη της αναστολής, η εκπρόσωπος της εταιρείας κάλεσε και ενημέρωσε τον εργαζόμενο για την απόλυσή του.

Είναι γελασμένοι, η κυβέρνηση και εργοδότες ότι θα πάμε σαν πρόβατα επί σφαγής. Ο καθένας καταλαβαίνει ότι αν οι εργοδότες ξεσαλώνουν έτσι πριν το νόμο για την κατάργηση του 8ώρου και το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, πως θα οργιάσουν μετά.

Δεν θα αφήσουμε κανένα συνάδελφο ανυπεράσπιστο σε αυτή την κατάσταση.

Το αγωνιστικό αναπηρικό και γονεϊκό κίνημα μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, το Σωματείο του Συναδέλφου θα δώσουμε την απάντηση μας όπως εμείς ξέρουμε.

Όλοι Πέμπτη3 του Ιούνη στις 7μμ στο Συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Προσυγκέντρωση της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου στις 6.30μμ πεζόδρομος Κοραή. Ενάντια στο νόμο έκτρωμα, σφαγείο του 8ώρου και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα, για την στήριξη των απολυμένων συναδέλφων. Δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 10 του Ιούνη.

 ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.

 ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.

 ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.

Περισσότερα

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Κάλεσμα σε σύσκεψη 3 Οκτώβρη στην αίθουσα πολλαπλών του ΨΝΑ – ΔΑΦΝΙ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ  ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΦΟΡΕΩΝ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3/10 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00  ΣΤΗΝ...

Επιτροπή Αγώνα στις ΜΚΟ: Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με κινητοποίηση στη ΜΚΟ Praksis 2 Οκτωβρίου στις 10:00πμ

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με κινητοποίηση στη ΜΚΟ Praksis την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 10:00πμ. Πραγματοποιήθηκε...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης: Συμμετέχουμε και φέτος στο πρωτάθλημα μπάσκετ του ΕΚ Θεσσαλονίκης

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συμμετέχει και φέτος στο πρωτάθλημα μπάσκετ του Εργατικού Κέντρου...