Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής : Να μην κατατεθεί το αντεργατικό έκτρωμα

Δημοσιεύτηκε στις

Να μην κατατεθεί το αντεργατικό έκτρωμα!

 3 ΙΟΥΝΗ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

σε ΑΘΗΝΑ στις 19:00 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

και ΠΕΙΡΑΙΑ στις 19:00 στην Πλατεία Κοραή

10 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ πάρθηκε απόφαση για συμμετοχή στην απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου, και σε συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 3 Ιούνη στις 19:00 στα Προπύλαια.

Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη, δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος!

Το αντεργατικό νομοσχέδιο πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια!

Σε αυτή την προσπάθεια, η ηγεσία της ΓΣΕΕ προσπάθησε για ακόμα μια φορά να βάλει εμπόδια. Είναι πλήρως ενσωματωμένη στα εργοδοτικά και κυβερνητικά σχέδια, λειτουργεί ως μηχανισμός του ΣΕΒ και της κυβέρνησης. Αυτοί που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν «είχαν ακούσει» για κανένα νομοσχέδιο και αποκαλούσαν «γελοίους» όσους προσπαθούσαμε να οργανώσουμε την πάλη των εργαζόμενων, τώρα παραδέχονται ότι το νομοσχέδιο υπάρχει, ότι το συζητούν εδώ και καιρό με την κυβέρνηση και προσπαθούν να το “βελτιώσουν” με τις παρεμβάσεις τους. Σε αυτή την κατεύθυνση, και αγνοώντας προκλητικά τις δεκάδες αποφάσεις των συνδικάτων για απεργία τις 3 Ιούνη, αποφάσισαν στη χθεσινή ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ απεργία για τις 10 Ιούνη, με τις ψήφους της γνωστής εργατοπατερίστικης ομάδας ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ- ομάδας Βασιλόπουλου.

Είναι προφανές ότι θέλουν να αποσυντονίσουν και να αποδιοργανώσουν το επιβεβλημένο απεργιακό μέτωπο των εργαζόμενων απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που έρχεται να μας ισοπεδώσει και να μας προσφέρει βορά στο βωμό του εργοδοτικού κέρδους. Είναι πλέον καθαρό σε όλους ότι παίζουν ξανά, όπως και στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, το παιχνίδι της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας.

 Λογαριάζουν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο! Ο σχεδιασμός τους για αποδιοργάνωση και απογοήτευση δε θα περάσει! Δεν θα πέσουμε στην παγίδα να «παίζουμε την κολοκυθιά» με τις ημερομηνίες…Οι εργαζόμενοι μπορούν να πάρουν την υπόθεση της απεργίας και της επιτυχίας της στα δικά τους χέρια.

Παλεύουμε για:

  • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – τερατούργημα.
  • Να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι και των τριών μνημονίων που έχουν επιβάλει για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας μία εργασιακή ζούγκλα. Καλούμε όλα τα συνδικάτα κάθε συνδικαλιστή και συνολικά τους εργαζόμενους να στηρίξουν την πρόταση εκατοντάδων σωματείων ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων για την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
  • Να αναδείξουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο.

Ακυρώνουμε στην πράξη τα σχέδια εργοδοσίας – κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, με προεξέχουσα την ηγεσία της ΓΣΕΕ.

  • ΚΑΛΟΥΜΕ σε ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ των συνδικάτων, στις 3 Ιούνη, 7μ.μ. στα Προπύλαια!
  • ΚΑΛΟΥΜΕ σε μαζικό απεργιακό μέτωπο στις 10 Ιούνη!

Το νομοσχέδιο που εκφράζει την καπιταλιστική βαρβαρότητα δε διορθώνεται, δε βελτιώνεται!

 ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ!

Μπροστά οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Συμμετέχουμε στη παναττική σύσκεψη στις 30 Σεπτέμβρη

H ΟΕΝΓΕ συντονίζει τον αγωνιστικό της βηματισμό με δεκάδες σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού  ...

Αγωνιστική Συνεργασία Εργατικού Κέντρου Εύβοιας: Να σταματήσει τώρα ο εκφυλισμός

Στις 17/09/2024 ξεκίνησαν οι εκλογές στο «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ». Πρόκειται...