Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ : Όλοι σε θέσεις μάχης

Δημοσιεύτηκε στις

ΌΛΟΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΧΗΣ- ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ.

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ!

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΣΤΙΣ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ

Συνάδελφοι,

Εργοδοσία και κυβέρνηση φέρνουν το νομοσχέδιο που καταργεί Συμβάσεις, 8ώρο, κτυπάει τα Σωματεία. Σαν έτοιμοι από ποτέ, οι COSCO-PCT-DPORT εφαρμόζει τα 10-12ώρα με το μαστίγιο στους νέους συναδέλφους. Ετοιμάζουν ένα μεσαίωνα για όλους μας στο λιμάνι, σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Πείρα στο λιμάνι οι παλιότεροι έχουμε τι σημαίνει να δουλεύεις με μόνη ξεκούραση 11 ώρες, χωρίς να μπορούμε να προγραμματίσουμε την οικογενειακή μας ζωή, να δούμε τα παιδιά μας.

Χωρίς χάσιμο χρόνου, προετοιμάζουμε την δική μας αντεπίθεση, αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας απέναντι στα παιδιά μας και τις οικογένειες μας για να μπορούμε να τα κοιτάξουμε στα μάτια, για να ζούμε με αξιοπρέπεια, για την ασφάλεια των ζωών μας. Οι ίδιες οι μελέτες των κρατικών θεσμών υγείας επιβεβαιώνουν ότι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται με 10ωρα έχουν 36% περισσότερες πιθανότητες να έχουν τραγικό τέλος. Άλλωστε μεταξύ μας γνωρίζουμε καλά τα μυοσκελετικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Τώρα απαιτείται να παλέψουμε μαζικά, σαν μια γροθιά απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε. Δυνατός εργάτης είναι ο συσπειρωμένος  εργάτης στο σωματείο του.Μόνος του ο καθένας δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα.  Δίνουμε απάντηση στο “πολεμικό ανακοινωθέν” που εξέδωσε η κυβέρνηση, ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων και των παιδιών μας. Είναι η ώρα να μπούμε όλοι στη μάχη, περισσότεροι από πριν. Στον πόλεμο τους, απαντάμε με πόλεμο.

Σήμερα που υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και οι δυνατότητες να δουλεύουμε 7ωρο, με μεγαλύτερη ασφάλεια και πιο ξεκούραστα λόγω των τεχνολογικών επιτευγμάτων, νέα μηχανήματα που διευκολύνουν την εργασία μας, που υπάρχει η δυνατότητα να ικανοποιούνται όλο και περισσότερες ανάγκες μας με καλύτερους μισθούς, η κατάσταση πηγαίνει όλο και προς το χειρότερο.

Η εργοδοσία αξιοποιεί όλες αυτές τις δυνατότητες ενάντια μας. Αυξάνουν τον απλήρωτο χρόνο εργασίας, αυξάνουν την ένταση της δουλειάς, όλο και περισσότερες κινήσεις όλο και περισσότερα κουτιά απαιτούν μέσα στον ίδιο χρόνο. Αποτέλεσμα τα συνεχή εργατικά ατυχήματα, η αύξηση των επαγγελματικών ασθενειών, των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουμε.

Έχουν  το θράσος μάλιστα να λένε μάλιστα πως αυτό δεν το νομοσχέδιο δεν θα εφαρμοστεί στο λιμάνι. Τότε γιατί ότι ψηφίστηκε τα τελευταία 12 χρόνια, που καταργεί εργασιακά δικαιώματα και μισθούς ,εφαρμόστηκε στο 100% και στο χώρο εργασίας μας;

Η απάντηση δόθηκε με απόλυτη σαφήνεια από το συναιτεράκι της COSCO εφοπλιστή Λασκαριδη «οι εφοπλιστές μπορούν να χέ… τον Πρωθυπουργό», ομολογώντας πως οι κυβερνήσεις νομοθετούν για να αυξάνουν τα κέρδη τους πάνω στα δικά μας κορμιά.

Η δική μας απάντηση θα είναι αγώνας και συσπείρωση των εργαζομένων για να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει.

“COSCO” –DPORT και το Σωματείο τους, παθαίνουν αλλεργία στην λέξη απεργία, στην λέξη δικαιώματα και μάλιστα έχουν το θράσος να μας κουνάνε και το δάχτυλο και να προσπαθούν μάταια βέβαια να μην μας αφήνουν να μιλήσουμε στους συναδέλφους μας. Φαίνεται ποιοι πραγματικά βγαίνουν μπροστά και διεκδικούν για όλους τους εργαζόμενους. Το σωματείο της “COSCO”-DPORT μπορεί να παραμείνει κλεισμένο στο κοντέινερ – γραφείο και να οργανώνει πως θα περάσει τα σχέδια της εργοδοσίας.

Συνάδελφοι, η πείρα από το 2014 ως σήμερα, ότι έχουμε κατακτήσει στο λιμάνι έγινε με τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις. Πριν ζούσαμε ακριβώς, όπως περιγράφει το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση.

Γι αυτό κάνουμε καθαρό προς όλες τις κατευθύνσεις Κάτω τα κουλά  σας από το δικαίωμα στην απεργία, το δικαίωμα να οργανωνόμαστε και να διεκδικούμε. Αντί να επιτάσσουν εργάτες που απεργούν, ας επιτάξουν επιτέλους τα μεγαθήρια  ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα.

Κάνουμε σαφές προς την εργοδοσία ότι έχουμε ανοικτούς λογαριασμούς.

Ενισχύουμε τη συσπείρωση στο Σωματείο μας, διεκδικούμε:

  • Άμεση απόσυρση του εκτρώματος της κυβέρνησης.
  • Άμεσα μέτρα για τη προστασία της υγείας όλων των εργαζομένων. Εφαρμογή άμεση της ένταξης των λιμενεργατών στα Βαρέα.
  • Υπογραφή ΣΣΕ για όλους τους εργαζομένους στο λιμάνι με αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες μας.
  • Μετατροπή των εκ περιτροπής συμβάσεων σε πλήρους απασχόληση. Να σταματήσει η ομηρία 100ντάδων συναδέλφων.
  • Η τρομοκρατία της εργοδοσίας δεν θα περάσει.

Το ΔΣ του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ καλεί κάθε συνάδελφο να συμμετέχει στην Πανελλαδική, Πανεργατική απεργία την Πέμπτη 3 Ιούνη με προοπτική κλιμάκωσης για να μην φτάσει καν στη Βουλή το τερατούργημα που καταργεί το 8ωρο.

 

 

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Συμμετέχουμε στη παναττική σύσκεψη στις 30 Σεπτέμβρη

H ΟΕΝΓΕ συντονίζει τον αγωνιστικό της βηματισμό με δεκάδες σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού  ...

Αγωνιστική Συνεργασία Εργατικού Κέντρου Εύβοιας: Να σταματήσει τώρα ο εκφυλισμός

Στις 17/09/2024 ξεκίνησαν οι εκλογές στο «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ». Πρόκειται...