Συνδικάτο Εργατ/λων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής : 21 Μάη στις 6.30μ.μ. Συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας

Δημοσιεύτηκε στις

ΝΑ ΜΗΝ  ΚΑΤΕΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΝΡΗΣΕΩΝ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΠΑΣΟΚ

 ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ 21/05 6:30μ.μ. στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΛΟΙ στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΕΤΗΠ στις 23/05

 

Το συνδικάτο μας χαιρετίζει του εκατοντάδες συναδέλφους που όλο το προηγούμενο διάστημα πήραν μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις, στα συλλαλητήρια στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και στους εργοδότες:

 ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

Συνεχίζουμε μαχητικά, συλλογικά συμμετέχοντας στην Γενική Συνέλευση του συνδικάτου μας στις 23/05. Προετοιμαζόμαστε να δώσουμε απεργιακή απάντηση αν τολμήσει η κυβέρνηση να καταθέσει το νομοσχέδιο.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το νομοσχέδιο που ήρθε στην δημοσιότητα βάζει στο στόχαστρο τον σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, συνολικά την ζωή μας.  Περιλαμβάνει     απλήρωτες υπερωρίες, 10ώρη δουλειά, κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, μονιμοποίηση της τηλεργασίας, χτύπημα στις συνδικαλιστικές και εργατικές ελευθερίες, στο δικαίωμα των εργαζομένων να συζητούν συλλογικά και να αποφασίζουν μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των συνδικάτων τους.Είναι συνέχεια της αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόστηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, με την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, την περαιτέρω ενίσχυση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, το χτύπημα στα συνδικάτα με τις μεγαλύτερες ακόμα δυσκολίες στην απόφαση και προκήρυξη της απεργίας.

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ

 Όλη η προπαγάνδα του τελευταίου διαστήματος σε κανάλια και εφημερίδες δεν είναι αρκετά για να μας πείσουν, δε μπορούν να κρύψουν την αλήθεια για το νομοσχέδιο.

Η αλήθεια είναι ότι θέλουν εργαζόμενους ευέλικτους, μόνιμα διαθέσιμους για να υλοποιούνται τα σχέδια των εργοδοτών, για διασφαλίζεται η κερδοφορία τους.Μας θέλουν αδύναμους, μόνους μακριά και πέρα από τα συνδικάτα μας, από την οργανωμένη πάλη που μας δίνει δύναμη και ζωή.

Ο περιβόητος ψηφιακός μετασχηματισμός, τα δίκτυα 5gκαι οι ανταγωνισμοί τους για τις επενδύσεις για το ποιος θα βγει αλώβητος μέσα από την κρίση και τον ανταγωνισμό, μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορούν έχουν για τους εργαζόμενους Ειδικά σε έναν κλάδο σαν το δικό μας που ήδη βιώνουμε την κοροϊδία του standby, το ωράριο λάστιχο ακόμα παραπάνω με την τηλεργασία, τις ευέλικτες σχέσεις εργασίας,  τις απλήρωτες υπερωρίες.

Από κοντά όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που μιλάει για καλή και κακή διευθέτηση, κρύβοντας ότι το θέμα δεν είναι ότι θα δουλεύουμε σαν τα ρολόγια αλλά όποτε, από οπουδήποτε και για όσο μας χρειάζεται ο εργοδότης.

Την ίδια στάση κρατάει και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που ακόμα ψάχνει να βρει τις λεπτομέρειες και τα θετικά στο νομοσχέδιο αλλά και η ΟΜΕ – ΟΤΕ που ακόμα περιμένει να το διαβάσει και αρνείται να λάβει δράση επικεντρώνοντας αποσπασματικά μόνο στις εκλογές των σωματείων στον ΟΤΕ.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ

 Απέναντι στον μεσαίωνα που ετοιμάζουν για εμάς οι εργαζόμενοι αντιτάσσουμε το δικό μας σχέδιο. Ένα σχέδιο που περιλαμβάνει αυξήσεις στους μισθούς, μείωση του εργάσιμου χρόνου, κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, συνολικά μισθούς και δικαιώματα αντίστοιχα της εποχή μας και της τεχνολογικής και επιστημονικής εξέλιξης. Εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε ότι αυτό είναι εφικτό. Άλλωστε εμείς τα δημιουργούμε όλα. Με τις γνώσεις μας, με το μυαλό μας, με τα χέρια μας.

ΛΑΣΤΙΧΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ΖΩΗ – ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε πει την τελευταία μας λέξη. Μαζικά, οργανωμένοι στο κλαδικό μας συνδικάτο συμμετέχουμε στην γενική συνέλευση του συνδικάτου μας στις 23/05. Συζητάμε πως καλύτερα θα οργανώσουμε παραπέρα τον αγώνα μας για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο. Συζητάμε πως με καλύτερους όρους θα δυναμώσουμε το συνδικάτο μας, πως και άλλοι συνάδελφοι θα μπουν στη μάχη.

 Στο επίκεντρο βάζουμε τις ανάγκες που έχουμε σήμερα για καλύτερους μισθούς, για καλύτερους όρους και συνθήκες δουλειάς, για  περισσότερο ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση, διασκέδαση. Δε μπορούμε άλλο να θυσιαζόμαστε για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Βάζουμε μπροστά την δική μας ζωή μακριά και πέρα από λογικές που προτάσσουν και άλλες δυνάμεις στο κίνημα, η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΣΕ ότι δηλαδή κάπου στη μέση μπορούμε να τα βρούμε, ότι κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε και εργαζόμενοι και εργοδότες. Η εκμετάλλευση, η εργοδοτική βία, η τρομοκρατία δεν φτιασιδώνεται, μόνο καταργείται στους δρόμους του αγώνα.

 ΟΛΟΙ στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΕΤΗΠ ΚΥΡΙΑΚΗ 23/05, 10:30 στην Πολυτεχνειούπολη

(Ηρώων Πολυτεχνείου 9 Ζωγράφου)

 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ μας 21/05 6:30μ.μ. στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Καλούμε τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, κάθε αγωνιστή που προβληματίζεται σε κοινή παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας.

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ

 

 

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...