Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά!

Δημοσιεύτηκε στις

«Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο έκτρωμα – κάτω τα χέρια από το 8ωρο»

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τους συναδέλφους, σήμερα Τετάρτη 12 Μάη, 1μ.μ. στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας Παίρνουμε θέση μάχης μαζί με τα άλλα σωματεία  απέναντι στο νομοσχέδιο – έκτρωμα που σήμερα παρουσιάζει  η κυβέρνηση της ΝΔ και τις επόμενες μέρες θέλει να το φέρει για ψήφιση στη Βουλή.

Είναι μονόδρομος ο συλλογικός, ανυποχώρητος αγώνας, να μην επιτρέψουμε την κατάργηση του 8ωρου, την 10ωρη δουλειά, τις απλήρωτες υπερωρίες το παραπέρα ξήλωμα της Κυριακάτικης αργίας, το χτύπημα των σωματείων μας. Μας θέλουν εργαζόμενους σύγχρονους δούλους, δεμένους χειροπόδαρα, να δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς δικαιώματα για να εξασφαλίζουν κέρδη οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Να μην το επιτρέψουμε!

Τα ψέματα της ΝΔ περί “εκσυγχρονισμού”, ότι ο εργαζόμενος θα μπορεί να επιλέγει ελεύθερα 10ωρα και 4ημερα δεν πιάνουν! Στο εμπόριο οι εργαζόμενοι χρόνια τώρα βιώνουμε από πρώτο χέρι τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τη δουλειά τις Κυριακές, τα 10ωρα και 12ωρα και κάθε είδους ευέλικτη σχέση εργασίας.  Ποτέ δεν ρωτηθήκαμε. Μας επιβλήθηκαν με το έτσι θέλω και πάντα με την απειλή της απόλυσης.  Δουλειά όποτε, όπου και όσο θέλει η εργοδοσία αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό πλαίσιο που  έχει εξασφαλίσει με τις υπογραφές όλων των κυβερνήσεων.   

Οι κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, η απεργία της Πρωτομαγιάς 6 Μάη μας γεμίζουν δύναμη και αισιοδοξία  και μας δείχνουν το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε.

Με το σωματείο μας, τα σωματεία και τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων κλιμακώνουμε τον αγώνα μας συμμετέχοντας με συλλαλητήριο την Πέμπτη 13 Μάη, 7 μ.μ. στα Προπύλαια.

Το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά!

 

Περισσότερα

Kids Summer Party από το ΣΕΤΗΠ – Μια γιορτή για όλα τα παιδιά

🎨 Κυριακή 21 Ιουνίου - 18:30 – 21:00 🎲 Παιχνίδι 🎵 Μουσική 💃 Χορός 🎈 Φούσκες 🖌️ Messy Play   📍...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Λάρισας: Όλοι στην Πανελλαδική Απεργία 24 Ιούνη

Όλοι στην πανελλαδική απεργία του κλάδου την Τετάρτη 24 Ιούνη για την υπογραφή κλαδικής...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης. Καμία διεύρυνση ωραρίου

Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης!   Καμία διεύρυνση ωραρίου ! Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει σε εμάς...