Σωματεία Πιερίας : Εκδήλωση για την προετοιμασία της απεργιακής συγκέντρωσης στις 6 Μάη

Δημοσιεύτηκε στις

Με εκδήλωση έξω από το  Εργατικό Κέντρο Κατερίνης (ΕΚΚ) συνέχισαν τη δράση τους το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας και το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων  Ν. Πιερίας “H ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”, ως βήμα κλιμάκωσης της προετοιμασίας της απεργιακής συγκέντρωσης για την Πρωτομαγιά στις 6 Μάη.

Αιτία αγωνιστικού ξεσηκωμού χαρακτηρίστηκε από τα Σωματεία το επικείμενο αντεργατικό τερατούργημα του Υπουργείου Εργασίας που καταργεί το 8ωρο και δίνει αποφασιστικό χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα, επιχειρώντας και με αυτόν τον τρόπο να θωρακίσουν την κερδοφορία και να ενισχύσουν το οπλοστάσιο των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Κάλεσαν τους εργαζόμενους και τα Σωματεία να δυναμώσουν το αγωνιστικό μέτωπο που καθημερινά μάχεται για υγεία, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Να γίνουν τα σωματεία κάστρα αγωνιστικής διεκδίκησης που στο επίκεντρό τους θα έχουν τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι παραμάγαζα της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας όπως το ΕΚΚ.

Τέλος δόθηκε το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού για την Πέμπτη 6 Μάη στις 10:30πμ στην Κεντρική Πλατεία της Κατερίνης στη συγκέντρωση των σωματείων.

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο – Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Φωκίδας: Όχι στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ στην Ιτέα

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣTHN ΙΤΕΑ Συνάδελφοι Συναδέλφισσες, Σε συνέχεια της απαράδεκτης προσπάθειας που έγινε πριν...
00:00:45

Νίκη για τους εργολαβικούς εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης(BINTEO)

Νικητές, με τις γροθιές υψωμένες και συναδέλφους τους από άλλους κλάδους και φοιτητές να...

Σωματείο Εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής: Διαμαρτυρία 28 Μάη μπροστά στην είσοδο του θεάτρου στο ΚΠΙΣΝ

Συνάδελφοι/ισσες, Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής δε δέχεται το σωματείο μας για να μας εξηγήσει τους λόγους...