Σωματείο Μουσικών Ν. Ιωαννίνων ” Η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ”: 135 χρόνια μετά το Σικάγο, ο τροχός της Ιστορίας πίσω δεν πάει.

Δημοσιεύτηκε στις

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021

ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΜΑΗ 10πμΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

          1η Μάη 135 χρόνια πριν, οι εργάτες του Σικάγο, με τον ηρωικό τους αγώνα, επέβαλαν το 8ωρο για λογαριασμό των εργατών όλου του κόσμου.  Φέτος η 1η Μάη είναι η μέρα που με την αποφασιστικότητα και τη συμμετοχή μας στην απεργία θα δώσουμε απάντηση στους προκλητικούς σχεδιασμούς για την εργασία μας.

         Η κυβέρνηση και το αστικό επιτελείο ντύνουν με όμορφα λόγια το νέο νομοσχέδιο για την εργασία και τη δράση των Σωματείων, χρυσώνοντας το χάπι. Για τους εργαζόμενους είναι ξεκάθαρο ότι το νομοσχέδιο μετατρέπει το 8ωρο σε 10ωρο, κάνει το ωράριο λάστιχο, αυξάνει τις νόμιμες υπερωρίες, δουλειά τις Κυριακές, με ταυτόχρονο χτύπημα στην ουσιαστική λειτουργία και δράση των Σωματείων μας.

         Οι εργαζόμενοι του κλάδου μας, ένα χρόνο τώρα βρίσκονται χωρίς δουλειά, χωρίς εισόδημα. Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες μας και διεκδικούμε μέτρα στήριξης προστασίας της υγείας και της εργασίας μας. Να ανοίξουν οι χώροι του Πολιτισμού, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

135 χρόνια μετά το Σικάγο, ο τροχός της Ιστορίας πίσω δεν πάει.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην

ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 Μάη 10πμ

στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων

Περισσότερα

Σύλλογος Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφύγων Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία! Και έτσι αγωνιστικά θα τιμηθεί από όλους τους...

Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη: Για τη Λαχειοφόρο Αγορά της ΕΕΔΥΕ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα, ημέρα Τρίτη 30 Απριλίου 2024 και ώρα 11 π.μ., η...