Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Πρεβέζας : Η Πρωτομαγιά είναι μέρα των εργατών όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών!

Δημοσιεύτηκε στις

Η Πρωτομαγιά είναι μέρα των εργατών όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών!

Απεργούμε την Πέμπτη 6 Μάη.Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στα ΠΑΛΙΑ ΚΤΕΛ,στις 10πμ.

Συνάδελφοι

 Το Διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου μας αποφάσισε να στηρίξει την απόφαση της ομοσπονδίας μας, της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, καθώς και δεκάδων άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων πανελλαδικά για Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Μάη.

Η 1η Μάη είναι φάρος των αγώνων για όλη την εργατική τάξη. Είναι η μέρα που βάφτηκε με το αίμα των εργατών, από το 1886 στο Σικάγο, το 1936 στη Θεσσαλονίκη, το 1944 στην Καισαριανή, μέχρι και σήμερα.

Σήμερα 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο και τον αγώνα των εργατών για το 8ωρο,για καλύτερες συνθήκες ζωής και δουλειάς,η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο που θα επιβάλλει τη 10ωρη εργασία, τις απλήρωτες υπερωρίες,την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, την κατάργηση ακόμη και της Κυριακάτικης αργίας για πολλούς κλάδους. Ταυτόχρονα ο νέος συνδικαλιστικός νόμος  έρχεται να βάλει επιπρόσθετα εμπόδια στην πραγματοποίηση απεργιών, στην ίδια τη λειτουργία των συνδικάτων, στη συλλογική οργάνωση και δράση.

Χιλιάδες εργάτες έδωσαν την ίδια τους τη ζωή για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, για μια κοινωνία πιο δίκαιη, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, κόντρα σ’ αυτούς που πλουτίζουν από το δικό μας κόπο και ιδρώτα. Κόντρα στις κυβερνήσεις που νομοθετούν για να εξασφαλίσουν με όλους τους τρόπους τα κέρδη των αφεντικών.

Στο πλευρό αυτών στέκονται οι ξεπουλημένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, που κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν τους εργαζόμενους χειροπόδαρα δεμένους, μπροστά στο νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση για τα εργασιακά. Αυτοί που έχουν καταντήσει χειροκροτητές της εκάστοτε κυβέρνησης και συνδιαλέγονται με την μεγαλοεργοδοσία,που έχουν φτάσει στο σημείο να υιοθετούν προτάσεις τους, όπως τα επαγγελματικά ταμεία ασφάλισης, την ιδιωτικοποίησή της δηλαδή.

Μας ζητάνε όλοι με μια φωνή να βάλουμε πλάτη για να ανασάνει η οικονομία, την ώρα που θρηνούμε χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία και δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας. Οι χώροι δουλειάς και τα Μ.Μ.Μ. σε όλη την χώρα, είναι εστίες διασποράς του ιού, γιατί κυβέρνηση και εργοδοσία, αρνούνται να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα, μην τυχόν και χάσουν κανένα ευρώ από τα δισεκατομμύρια που περνάνε από τα χέρια τους. Αντί να γίνει πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, μοιράζονται εκατομμύρια ευρώ στα κοράκια τους κλινικάρχες.

Αυτή τη στιγμή η ΓΣΕΕ και η πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας ξεδιάντροπα καλούν σε απεργία στις 4 Μάη,την Τρίτη μέρα του Πάσχα και κολλητά με τις αργίες των ημερών, υπονομεύοντας και εκφυλίζοντας έτσι τον αγωνιστικό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η 1η Μάη είναι η μέρα των εργατώνΤο πώς και με ποιον τρόπο θα παλέψουμε οι εργάτες, το αποφασίζουμε οι ίδιοι. Δεν έχουμε την ανάγκη καμιάς κυβέρνησης, κανενός συμβιβασμένου και ξεπουλημένου εργατοπατέρα να μας υποδείξει τι θα κάνουμε.

Λύση στα όσα τραβάμε καθημερινά μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς μπορούν να δώσουν μόνο οι εργαζόμενοι, Έλληνες και μετανάστες. Με τον οργανωμένο αγώνα σαν μια γροθιά, σε σύγκρουση με τη μεγαλοεργοδοσία και τις κυβερνήσεις της, με  αυτούς που υπονομεύουν το συνδικαλιστικό κίνημα.

 Προετοιμάζουμε τον φετινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς και την απεργιακή μας απάντηση,  με ενημέρωση όλων των συναδέλφων οικοδόμων, εργαζομένων στις κατασκευές. Να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς, για να υπερασπιστούμε την ίδια μας τη ζωή, για σύγχρονες συνθήκες και όρους δουλειάς.

 Καταθέτουμε στεφάνι την 1η ΜΑΗ, Μ. Σάββατο,στις 10πμ, στο Μνημείο του Κάππα στον Άγιο Θωμά,έναν από τους 200 ήρωες κομμουνιστές που εκτελέστηκαν στην Καισαριανή την 1Η Μάη του 1944.

  ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ,ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΤΕΛ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ,ΣΤΙΣ 10:00ΠΜ.

 

 

 

Περισσότερα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Απόστρατων Στρατιωτικών : Κάλεσμα στο συλλαλητήριο 28 Σεπτέμβρη στους Αγ. Θεοδώρους Κορινθίας

Οι εκρήξεις και η φωτιά που ακολούθησε στα διυλιστήρια της MOTOR OIL στους Αγ. Θεοδώρους Κορινθίας,...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμπορ/λων Ν. Ξάνθης: Συνεχίζουμε τον αγώνα μας στηρίζοντας τον Λαό της Παλαιστίνης

Πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης, το...