Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών : Με την μαζική απεργιακή μας απάντηση, δυναμώνουμε την αγωνιστική μας διεκδίκηση

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος μας συμμετέχει στην απεργία στις 6 Μάη που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδίας μας και η ΑΔΕΔΥ.

135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την καθιέρωση με νόμο του 8ωρου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μας γυρίσει έναν αιώνα πίσω! Με το νέο νομοσχέδιο που έχει στα σκαριά θέλει να καταργήσει το 8ωρο, να θεσμοθετήσει τη 10ωρη εργασία χωρίς πρόσθετη αμοιβή μέχρι και για 6 μήνες, να διευρύνει τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις που είναι ήδη εκτεταμένες και στα Πανεπιστήμια, να μονιμοποιήσει την τηλεργασία, να συνδέσει το μισθό με την «απόδοση» στο δημόσιο και ταυτόχρονα, παίρνουν μέτρα για να κάνουν τα σωματεία αδύναμα, να κρατούν τους εργαζόμενους ανοργάνωτους, να χτυπήσουν το δικαίωμά μας να παλεύουμε συλλογικά. Κι όλα αυτά αποτελούν προαπαιτούμενο για τα δις του λεγόμενου «Ταμείου Ανάκαμψης»! Το μόνο “πρωτόκολλο” που ευλαβικά τηρεί είναι αυτό των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρήσεων. 

Οι νέες απαράδεκτες ρυθμίσεις έρχονται σε συνέχεια του πλούσιου νομοθετικού της έργου ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού, μέσα στους 13 μήνες της πανδημίας. Στα Πανεπιστήμια, έφερε τον απαράδεκτο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη για να διαμορφώσει μια καθημερινότητα αστυνομοκρατίας και καταστολής. Να περιφρουρήσει την επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων. Επιδιώκει αδιαμαρτύρητα να αποδεχτούμε τη μετατροπή της μόρφωσης σε εμπόρευμα. Με σκυμμένο το κεφάλι να δεχτούμε την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, την υποστελέχωση και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι οποίες με την τηλεργασία θα πάρουν και νέες μορφές.

Με την μαζική απεργιακή μας απάντηση, δυναμώνουμε την αγωνιστική μας διεκδίκηση για:

  • Να μην φέρει η κυβέρνηση το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο με τις «ανατροπές του αιώνα».
  • Να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη
  • Ν’ ανοίξουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής με δικαιώματα. Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς και μείωση του εργάσιμου χρόνου. Να μην μονιμοποιηθεί η τηλεργασία.
  • Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου& 14ου μισθού. Ένταξη και νέων ειδικοτήτων στα ΒΑΕ.
  • Μέτρα προστασίας της Υγείας των εργαζομένων κι όλου του λαού. Άμεση ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας, πρόνοιας. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας. 
  • Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, κόντρα στην κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού. Το κράτος και η εργοδοσία δεν έχουν καμιά δουλειά να παρεμβαίνουν στα συνδικάτα.

Τώρα εμείς έχουμε το λόγο!Υιοθετούμε το πλαίσιο της Ομοσπονδίας και συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία στις 6 Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση Ομοσπονδιών και σωματείων στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...