Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ηρακλείου : Όλοι στην Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία 6 Μάη

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΜΑΗ 2021

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, 10.00 ΠΜ

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

Το Συνδικάτο μας συνεχίζει σταθερά την παρέμβαση του όπου και όποτε χρειαστεί παλεύοντας για την αξιοπρέπεια και την ασφάλεια των εργαζόμενων του κλάδου. Διεκδικεί και παλεύει για καλύτερους όρους εργασίας, μέτρα προστασίας της υγείας και κρατάει ζωντανή την επικοινωνία μεταξύ των εργατών σε κάθε χώρο δουλειάς με σκοπό τη δημιουργία ακόμη πιο μαζικού μετώπου απέναντι στις ορέξεις μεγαλοεργοδοτών, βιομηχάνων και κυβερνήσεων.

Παρά τις συνεχείς μας εκκλήσεις για σοβαρά μέτρα προστασίας σε εργοστάσια, αρτοποιεία και αποθήκες που οι εργαζόμενοι στοιβάζονται καθημερινά για να παραχθούν τα κέρδη των αφεντικών, εργοδοσία και κυβέρνηση εξακολουθούν να σφυρίζουν αδιάφορα. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος αφού τα κρούσματα του κορονοϊού στην Κρήτη έχουν αυξηθεί δραματικά και με το επικείμενο άνοιγμα του τουρισμού αναμένεται να εκτοξευθούν. Ήδη σε αρκετές επιχειρήσεις του κλάδου μετράμε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων όπως π.χ. στη Fresh Snack.

Παράλληλα η κυβέρνηση συνεχίζει να ρίχνει νερό στο μύλο της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας αφού παρατηρούμε να διώκονται συνδικαλιστές και εργαζόμενοι ενώ μεγαλοεργοδότες και βιομήχανοι ξεζουμίζουν ανενόχλητοι τους εργάτες βάζοντας τα κέρδη τους πάνω από τις ζωές μας. Τον τελευταίο καιρό το Συνδικάτο μας έδωσε μάχη απέναντι σε τέτοια φαινόμενα όπως στο υποκατάστημα της ΜΕΒΓΑΛ όπου συνάδελφος μας απολύθηκε άδικα μετά από 11,5 χρόνια δουλειάς. Η παρέμβαση μας ανάγκασε τελικά την εργοδοσία να δεσμευτεί για την τήρηση της Επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας και να σταματήσει τις απειλές και την τρομοκρατία απέναντι στους εργαζόμενους.

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

Πριν 135 χρόνια, το 1886, στο Σικάγο οι εργάτες διεκδίκησαν, πάλεψαν, μάτωσαν και τελικά κατέκτησαν το να δουλεύουν 8 ώρες τη μέρα. Σήμερα, το 2021, 101 χρόνια από τη νομοθετική κατοχύρωση του 8ωρου στην Ελλάδα, με την αλματώδη πρόοδο της τεχνολογίας, με τα επιτεύγματα της επιστήμης και του ανθρώπινου νου, η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να βάλει ταφόπλακα σε αυτή την εμβληματική κατάκτηση της των εργατών! Θέλει να επιβάλει τη 10ωρη εργασία με νόμο και την κατάργηση της αμοιβής των υπερωριών! Είναι η πρώτη φορά, μετά από έναν αιώνα, που γίνεται προσπάθεια να νομοθετηθεί ότι ο εργαζόμενος δεν θα εισπράττει παραπάνω χρήματα για την παραπάνω ώρα δουλειάς που θα καλείται να προσφέρει! Η προσπάθεια που κάνει με το πολυνομοσχέδιο, δεν έχει σκοπό μόνο την κατάργηση του 8ωρου.

Καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την Κυριακή αργία για περισσότερους κλάδους καθώς και βασικά συνδικαλιστικά δικαιώματα, χτυπάει τον ίδιο το σκοπό ύπαρξης και δράσης των συνδικάτων.

Όλα αυτά βέβαια έρχονται με προοδευτικό περιτύλιγμα από την κυβέρνηση, από τα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια της, από τους γνωστούς εργατοπατέρες. Κάθε φορά που επιχειρείται χτύπημα θεμελιωδών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, μπαίνουν μπροστά μια σειρά προσχήματα. Για τη νομοθέτηση και εφαρμογή των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, έλεγαν πως αυτό θα βολεύει τις εργαζόμενες μητέρες και όσους πρέπει να φροντίζουν τους ανήμπορους γονείς τους! Τώρα η κοροϊδία έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο με τον υπουργό εργασίας Χατζηδάκη να μας λέει πως το 8ωρο καταργείται για να μπορούμε να μαζέψουμε τις ελιές μας!

Διαλέγουν αυτήν ακριβώς την περίοδο για να μπορούν να συκοφαντούν όσες και όσους αντιπαλεύουν στους δρόμους τους βρώμικους σχεδιασμούς τους. Λένε πως οι συγκεντρώσεις και οι διαμαρτυρίες των εργαζόμενων διασπείρουν τον κορονοϊό αλλά δεν λένε πως τα νομοσχέδια τους διασπείρουν τον τρόμο και την ανασφάλεια!  Δεν θα τους περάσει!

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

Σε καλούμε να οργανωθείς χωρίς αναβολές στο Συνδικάτο μας και να διεκδικήσεις αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, αύξηση του μισθού και ασφαλείς συνθήκες εργασίας.

Σε καλούμε στην απεργία στις 6 του Μάη απέναντι στον εργασιακό οδοστρωτήρα που φέρνει η κυβέρνηση!

Τους ξεκαθαρίζουμε :

  • Κάτω τα χέρια από το πενθήμερο – 8ωρο
  • Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα
  • Να μην τολμήσουν να βάλουν χέρι στα εργασιακά – εργατικά δικαιώματα

 

Τα κέρδη τους – Οι νεκροί μας! Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής.

Όλοι και όλες στην απεργία της Πρωτομαγιάς στις 6 του Μάη

Όλοι και όλες δίνουμε αγωνιστικό παρών

Όλοι και όλες στην πλατεία Ελευθερίας στις 10.00 πμ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...