Πανελλήνιος Σύλλογος πρώην ΔΕΚΟ – Τραπεζών : Πρωτομαγιά 2021 – 6 Μάη Απεργία

Δημοσιεύτηκε στις

Οι εργαζόμενοι, ο λαός ζούμε μια δύσκολη κατάσταση που δημιουργήθηκε από την διπλή κρίση που πλήττει την καπιταλιστική κοινωνία και οικονομία. Που εντάθηκε και πήρε διαστάσεις τραγωδίας λόγω της πολιτικής των αστικών κυβερνήσεων. Που οδήγησε μεγάλες μάζες εργαζομένων και λαϊκά στρώματα στην ανεργία, στη φτώχεια, στην απελπισία, στην απώλεια ζωών. Η κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας ήρθε σαν επιστέγασμα της ανθυγιεινής πολιτικής που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις με την υπονόμευσή του, τη μείωση της χρηματοδότησής του, την αποδυνάμωση σε υγειονομικό προσωπικό και υποδομές. Με την ενίσχυση και προστασία της κερδοφορίας και στυγνής εκμεταλλευτικής ασυδοσίας του ιδιωτικού τομέα.

Το μεγάλο κεφάλαιο, η ΕΕ, η σημερινή κυβέρνηση αξιοποιούν την διπλή κρίση για να επιφέρουν ακόμα μεγαλύτερα χτυπήματα στα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα. Τα σχέδια «ανάκαμψης» της ΕΕ και της κυβέρνησης, οι προβλέψεις του πορίσματος Πισσαρίδη μπαίνουν σε υλοποίηση, με τις νομοθετικές παρεμβάσεις που προωθούνται άμεσα, στα πλαίσια του 5ου μνημονίου που συμφωνήθηκε στην ΕΕ. Η χρηματοδότηση των επενδυτικών προγραμμάτων των μονοπωλίων από την ΕΕ έχουν σαν προαπαιτούμενα τις νέες ανατροπές των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, την κατάργηση του 8ωρου, την πλήρη ελαστικοποίηση του ωραρίου, την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης (υγεία, σύνταξη, πρόνοια), το τσάκισμα του συνδικαλιστικού κινήματος, την πλήρη ασυδοσία της εργοδοσίας σε βάρος του εργαζόμενου.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανίσει τις επιλογές της αυτές σαν φιλεργατικές, ότι θα προστατεύουν τους εργαζόμενους απέναντι στην εργοδοσία, ότι θα βελτιώσουν τη ζωή τους, θα εκσυγχρονίσουν το καθεστώς των εργασιακών σχέσεων και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων με βάση τις «βέλτιστες πρακτικές» που ισχύουν στην ΕΕ κλπ.

Κανέναν δεν μπορεί να κοροϊδέψει. Η ιστορία των κυβερνήσεων όλων των κομμάτων των τελευταίων 40 χρόνων αποδείχνει τη σκληρή αλήθεια, που έχουν βιώσει η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι. Μια ανηλεής, ασταμάτητη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις, η υπονόμευση και κατάργησή τους είναι ο στόχος που υπηρέτησαν και υπηρετούν με συνέπεια προς τις επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου, των κατευθύνσεων της ΕΕ.

Η Πρωτομαγιά και φέτος θα βρει τα εργαζόμενα λαϊκά στρώματα μπροστά σε μια νέα φάση της επίθεσης αυτής. Η εργατική τάξη, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επιχειρηματίες, οι βιοπαλαιστές αγρότες δεν έχουμε άλλη επιλογή, άλλο δρόμο από αυτόν της αγωνιστικής απάντησης στην επίθεση. Η Απεργία της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη θα βρει όλο το λαό ενωμένο στη σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης και των μονοπωλίων.

Οι συνταξιούχοι βρισκόμαστε στο δρόμο του αγώνα. Με τη συγκέντρωση στις 20/4 ξεκινήσαμε το νέο γύρο αγωνιστικών κινητοποιήσεών μας. Παίρνουμε μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν τα ταξικά εργατικά συνδικάτα σε όλη τη χώρα, δυναμώνουμε την πάλη μας, ενισχύουμε το αγωνιστικό εργατικό- λαϊκό μέτωπο πάλης, τη λαϊκή συμμαχία. Η πανδημία δεν θα σταθεί εμπόδιο στους αγώνες μας. Οι μάσκες προστασίας δεν φιμώνουν τα στόματα, δεν εξαερώνουν τα συνθήματα και τη φωνή αγανάκτησης, οργής και διεκδίκησης των αιτημάτων μας. Οι αποστάσεις ανάμεσά μας δεν μειώνουν, δεν χαλαρώνουν τη συσπείρωσή μας, την ενότητά μας κόντρα στην αντεργατική επιδρομή.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ «ΠΑΡΩΝ» την Πέμπτη 6 ΜΑΗ στην ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

 Στην Αθήνα ώρα 10.00 στο Σύνταγμα – προσυγκέντρωση Ομόνοια  09.15 Θεσσαλονίκη ώρα 10.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου, Λάρισα ώρα 10.30 στην κεντρική πλατεία, Πάτρα ώρα 10.30 στο Εργατικό Κέντρο και στις άλλες πόλεις της χώρας.   

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...