Κλαδικό Συνδικάτο Ποτών Τροφίμων Ν. Αχαΐας : 6 Μάη Απεργούμε

Δημοσιεύτηκε στις

 6 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΑΝ ΓΙΑΤΟ 8ΩΡΟ

 ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

     Συναδέλφισσες – συνάδελφοι είναι ιστορική πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου μας, 135 χρόνια από την Απεργία στο Σικάγο για το αιματοβαμμένο 8ωρο, η κυβέρνηση να νομοθετεί το 10ωρο, να βάζει τα συνδικάτα στο γύψο και να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου.

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

    Στον πυρήνα του νομοσχεδίου που ετοιμάζει η Κυβέρνηση βρίσκεται η καθιέρωση 10ωρης δουλειάς, με <<διευθέτηση>> του χρόνου εργασίας. Μάλιστα η επιβολή της θα γίνεται με ατομικές συμβάσεις εργασίας, μέσα από τις οποίες η Κυβέρνηση, σε συνδυασμό με το χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση μετατρέπει τον εργαζόμενο σε μόνιμο θύμα εκβιασμών εκ μέρους της εργοδοσίας.

   Οι δύο τουλάχιστον επιπλέον ώρες εργασίας θα είναι χωρίς αμοιβή, ώστε να ξεχειλώνετε η τζάμπα εργασία. Το 8ωρο από σταθερός και ημερήσιος χρόνος εργασίας, θα γίνεται στη καλύτερη περίπτωση ένας μέσος όρος σε βάθος 6μηνου ή έτους, με σοβαρές συνέπειες για τη ζωή και την υγεία των εργαζόμενων. Η μεγαλοεργοδοσία θα έχει <<ελεύθερο>> να κάνει τα ωράρια και την ζωή των εργαζόμενων <<ακορντεόν>> απογειώνοντας την εκμετάλλευση.

   Στα παραπάνω προστίθεται η αύξηση των ωρών υπερωριακής απασχόλησης στη βιομηχανία και γενικά στη μεταποίηση, που αποτελεί και το μεγαλύτερο κομμάτι των εργασιακών χώρων στα τρόφιμα. Μάλιστα σύμφωνα με τις διαρροές των κυβερνητικών επιτελείων σχεδιάζεται η επιβολή εργασίας και τα Σαββατοκύριακα σε κλάδους όπως τα logistics το έτοιμο σκυρόδεμα κ.λ.π.

   Καλούμε κάθε εργαζόμενο-η του κλάδου στην περιοχή μας, να προσπεράσει τα παιχνίδια της ήδη απαξιωμένης ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ που θέλει να γιορτάσουν μαζί με την κυβέρνηση την κατάργηση του 8ωρου, 101 χρόνια μετά την κατάκτηση του στη χώρα μας, το 1920. Συντασσόμαστε με τις αποφάσεις εκατοντάδων σωματείων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, της ομοσπονδίας μας, του Εργατικού Κέντρου Πάτρας να οργανώσουμε την απεργιακή μας απάντηση την Πέμπτη 6 Μάη, τιμώντας τους νεκρούς της τάξης μας και απαντώντας αγωνιστικά στο αντεργατικό νομοσχέδιο – έκτρωμα της Κυβέρνησης που φέρνει τις ανατροπές του αιώνα.

H Πρωτομαγιά, μέρα σύμβολο για την παγκόσμια εργατική τάξη, βαμμένη με το αίμα εκατομμυρίων εργατών, στο Σικάγο, στην Καισαριανή, σε χιλιάδες τόπους μαρτυρίου, όπου Γης, μας δείχνει το δρόμο.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30 Π.Μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει για ψήφιση το άθλιο νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο, τη μεγαλύτερη κατάκτηση των εργατών.

                                   

Διεκδικούμε:

  • Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς.5θημερο-8ωρο-40ωρο με καθολική υποχρεωτική εφαρμογή σε όλους τους χώρους. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
  • Άμεση ουσιαστική ενίσχυση των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ στην περιοχή μας με ταυτόχρονη επίταξη του ιδιωτικού Θεραπευτηρίου «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Μέτρα για την προστασία όλου του λαού και των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Άμεση διάθεση όλων των ασφαλών εμβολίων.
  • Όχι στην καταστολή και τον αυταρχισμό κυβέρνησης και εργοδοσίας! Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών. Να καταργηθούν όλοι οι κατασταλτικοί νόμοι και οι μηχανισμοί καταστολής, οι αύρες και οι Αίαντες να γίνουν παλιοσίδερα.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.Να γυρίσουν όλες οι ελληνικές αποστολές που βρίσκονται εκτός συνόρων. Καμία σκέψη για πυρηνικά στον Άραξο, να φύγουν οι Νατοϊκοί από τις βάσεις του Αράξου και της Ανδραβίδας

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...