Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περάματος: Η 1η Μάη σηματοδοτεί τον αγώνα μας για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ & ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΪΟΥ, 10.30 π.μ, 

 Πλ. Καραϊσκάκη -Πειραιά

Η 1η Μάη σηματοδοτεί τον αγώνα μας για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, να απαλλαγούμε από τα βάσανα που γεννάει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Να μπορέσουμε να ζήσουμε με βάση τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι, να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας που συνθλίβονται για να πλουτίζουν οι λίγοι.

Η 1η Μάη είναι η δική μας μέρα. Είναι η μέρα των εργαζομένων όλου του κόσμου. Είναι μέρα που οι εργαζόμενοι  αποφασίζουν πώς και με ποιον τρόπο θα οργανώσουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις τους, απέναντι σε κυβερνήσεις, το κεφάλαιο, τους ανθρώπους της εργοδοσίας μέσα στο εργατικό κίνημα που πασχίζουν να υπονομεύσουν, να διαστρεβλώσουν το περιεχόμενο της Πρωτομαγιάς. Αυτοί θέλουν την Πρωτομαγιά και το περιεχόμενό της στο μουσείο, εμείς θέλουμε να καθοδηγεί τον αγώνα μας στις σύγχρονες συνθήκες.

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε , ακόμη και εν μέσω της πανδημίας

  • η υγεία των εργαζομένων συνθλίβεται γιατί η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω μιας άθλιας πολιτικής που άφησε αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα Υγείας, χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές, με υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας, με τεράστιες ελλείψεις σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Επειδή η κυβέρνηση αρνείται να επιτάξει εδώ και τώρα τον ιδιωτικό τομέα Υγείας χωρίς ανταλλάγματα και χρηματικές αποζημιώσεις στους μεγαλοκλινικάρχες.
  • Τα παιδιά μας επέστρεψαν στο ίδιο σχολείο, στις ίδιες συνθήκες, χωρίς να έχουν παρθεί ουσιαστικά μέτρα προστασίας.
  • Στο κλάδο   μας   η   κυβέρνηση   πολλαπλασιάζει   τα   εργαλεία   που   έχουν   οι   δημοτικές   και περιφερειακές αρχές στα χέρια τους για να διευρύνουν την επιχειρηματική λειτουργία των δήμων. Οι  αναπτυξιακοί  οργανισμοί  φυτρώνουν  σαν τα μανιτάρια, οι  ιδιωτικοποιήσεις επεκτείνονται,  δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας και μειωμένα δικαιώματα, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν αρνητικό πρόσημο σε σχέση με τις αποχωρήσεις….

Την ίδια ώρα  ο υπουργός Εργασίας καθημερινά “ακονίζει τα μαχαίρια” στα τηλεοπτικά κανάλια για την ανατροπή κατακτήσεων ενός αιώνα, προσπαθεί να πείσει τους εργαζόμενους ότι είναι καλύτερο αντί να πληρώνονται τις υπερωρίες να “έχουν λαμβάνειν” ρεπό και άδειες, οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες  δεν λένε κουβέντα για το νομοσχέδιο και καθησυχάζουν ότι θα κάνουν “εποικοδομητικό” διάλογο με την κυβέρνηση ελπίζοντας να της αλλάξουν γνώμη.

Με σύνθημά μας: Τα κέρδη τους, οι νεκροί μας. Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής. Συμμετέχουμε με  όλες τις δυνάμεις μας για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων στις 6 Μάη.

 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο με τις «ανατροπές του αιώνα».
  • Μέτρα για την προστασία της υγείας. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας. Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Καμία απόλυση εργαζόμενου στη   κοινωφελή   εργασία.   Καμία   ιδιωτικοποίηση   υπηρεσίας.   Να   μην   συγκροτηθούν αναπτυξιακοί οργανισμοί.
  • Σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής με δικαιώματα. Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς και μείωση του εργάσιμου χρόνου.
  • Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις χωρίς καμία εμπλοκή του κράτους, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση σημαντικών δικαιωμάτων.
  • Την   κατοχύρωση   της   ελεύθερης   και   ανεμπόδιστης   δράσης   των   συνδικάτων   και   των  συνδικαλιστών, κόντρα συνολικά στην κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού.

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε

Είναι ιστορική πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους της πατρίδας μας, 135 χρόνια από την απεργία στο Σικάγο για το αιματοβαμμένο 8ωρο, 101 χρόνια μετά την κατάκτησή του 8ωρου στην χώρα μας το 1920, η κυβέρνηση να νομοθετεί το 10ωρο, να βάζει τα συνδικάτα στο γύψο και να επιβάλει σιγή νεκροταφείου.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  την Πέμπτη 6 Μάη τιμώντας τους νεκρούς της τάξης μας και απαντώντας αγωνιστικά στο αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης που φέρνει τις ανατροπές του αιώνα.

Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους μας.

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...