Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος :Μετά τη σημερινή μας κινητοποίηση στο ΥΠΠΟ

Δημοσιεύτηκε στις

Σήμερα κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής μας στο Υπουργείο Πολιτισμού για τα ζητήματα που αφορούν την Καλλιτεχνική Εκπαίδευση και το άνοιγμα των Σχολών, είχαμε συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Γιατρομανωλάκη.

Για άλλη μία φορά ο Υπουργός μετέθεσε τις ευθύνες της κυβέρνησής του στην Επιτροπή Ειδικών Επιστημόνων. Μας ενημέρωσε ότι η πρόταση του Υπουργού προς την Επιτροπή είναι να ανοίξουν τα Ωδεία κα οι Καλλιτεχνικές Σχολές ταυτόχρονα με την 1η Βαθμίδα Εκπαίδευσης που θα δοθεί άδεια να λειτουργήσει. Του αναφέραμε ότι η λειτουργία των Ωδείων μπορεί να γίνει με ασφάλεια και τα Υγειονομικά πρωτόκολλα που είχαν εφαρμοστεί το προηγούμενο διάστημα απέδειξαν ότι εξασφαλίζουν υγειονομικά την ασφαλή λειτουργία τους.

Ο Υπουργός μας ενημέρωσε ότι ήδη έχει προσκομίσει στην Επιτροπή Ειδικών Επιστημόνων μελέτες από το εξωτερικό που πιστοποιούν ότι μπορεί να υπάρξουν πρωτόκολλα ασφαλή για την λειτουργία των χώρων αυτών.

Μας ενημέρωσε επίσης ότι η Επιτροπή ανησυχεί για την αύξηση της μετακίνησης με τα ΜΜΜ σπουδαστών σε περίπτωση που οι Σχολές αυτές ανοίξουν. Με αυτό τον τρόπο αποκάλυψε ότι οι κυβερνητικές επιλογές για τη διαχείριση της επιδημίας επηρεάζουν κάθε κλάδο αλλά και την ίδια την εξέλιξη της επιδημίας.

Δεν είχε καμία απάντηση να μας δώσει για το ποιο είναι το επιστημονικό κριτήριο  της Επιτροπής για το άνοιγμα των κομμωτηρίων αλλά και του λιανεμπορίου.

Επίσης του θέσαμε τη διαχρονική κρατική ευθύνη για την έλλειψη Δημόσιας και Δωρεάν Μουσικής Εκπαίδευσης. Σήμερα αποδεικνύεται ότι αυτή η έλλειψη θα λειτουργεί σαν εμπόδιο για όλο και περισσότερους σπουδαστές που σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης δε θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις μιας τέτοιας Εκπαίδευσης. Απ’ ότι φαίνεται το Υπουργείο δεν έχει ένα τέτοιο προσανατολισμό, αντίθετα βλέπει την Καλλιτεχνική Εκπαίδευση σαν ένα εμπόρευμα το οποίο θα πρέπει να διασφαλίσει.

Καμία αναμονή. Διεκδικούμε το άμεσο άνοιγμα των Μουσικών Σχολών και των Ωδείων με τα αναγκαία μέτρα με ευθύνη του κράτους και σε καμία περίπτωση δε δεχόμαστε τη λογική των self test που μεταθέτουν την ευθύνη στους ίδιους τους σπουδαστές και τους καθηγητές. Συγχρόνως παλεύουμε για Δημόσια και Δωρεάν Καλλιτεχνική Εκπαίδευση καθώς και για αναγνώριση των υπαρχόντων Τίτλων Σπουδών με ευθύνη των Πανεπιστημίων.

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων ΕMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Να ανακληθεί άμεσα η άδικη απόλυση

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕMFI (πρὼην ΕΒΓΑ) ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ  Το Διοικητικό Συμβούλιο καταγγέλλει...

Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου:  24 Ιούνη Όλοι στην μάχη για την υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΗ Το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Μεσσηνίας: Συμμετέχουμε στην απεργία του κλάδου μας την Τετάρτη 24 Ιούνη

Συμμετέχουμε στην απεργία του κλάδου μας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία την Τετάρτη 24...