Εργατικό Κέντρο Β.Σ. Δωδεκανήσου : Στήριξη της 48ωρης Απεργίας εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία

Δημοσιεύτηκε στις

 Με 48ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, ενάντια στο νέο γύρο επίθεσης της κυβέρνησης  ΝΔ στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Η σημερινή κυβέρνηση, σε συνέχεια των προηγούμενων, είναι υπεύθυνη για όλα τα χρονίζοντα προβλήματα των ασφαλισμένων και των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία.

Αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν βάλει  φαρδιά πλατιά  την υπογραφή τους για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, για το τζογάρισμα των αποθεματικών δλδ. του ιδρώτα των ασφαλισμένων στα ταμεία, το πετσόκομμα των παροχών.

Τώρα υπόσχονται πως θα λύσουν τα προβλήματα που οι αντεργατικές πολιτικές τους δημιούργησαν και ποτέ δεν θέλησαν να λύσουν.

Το «ασφαλιστικό»  και η κατεδάφισή του αποτελεί μόνιμο θέμα και όρος σε όλα τα δήθεν αναπτυξιακά προγράμματα και κατευθύνσεις. Είναι όρος μνημονίων, Ταμείων Ανάκαμψης και στρατηγικών σχεδίων. Είναι στόχος για κυβερνήσεις και ΕΕ για να απαλλαγεί η μεγαλοεργοδοσία από το «μη μισθολογικό κόστος».

Το Εργατικό Κέντρο Β Συγκ/τος Δωδ/σου στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία.

Τα αιτήματά τους είναι και δικά μας αιτήματα, είναι και δικός μας αγώνας.

Περισσότερα

ΔΑΣ ΕΦΚΑ – Ανακοίνωση για το νομοσχέδιο για τα επαγγελματικά ταμεία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Η κυβέρνηση της ΝΔ εξαπολύει νέα...

Το ΣΕΤΗΠ συμμετέχει μαχητικά στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνδικάτων στη ΔΕΘ, το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη

Δώστε λεφτά για μισθούς, Υγεία και Παιδεία! Καμία θυσία για τον πόλεμο και τα...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Καλωσόρισμα νεοδιόριστων εκπαιδευτικών 2026

Συγχαρητήρια σε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους! Ευχόμαστε σε όλες/ους τις/τους συναδέλφισσες/ους που διορίστηκαν...